„Tai pavojinga. Tai ne paprastas pasiklausymas.“ Grėsminga žinia. Ką surado Zalužno kabinete  ()

Zalužnas turėjo pavojingesnį prietaisą nei pasiklausymo aparatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne sužinoti slaptą informaciją, o smogti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generaliniam štabui – toks galėjo būti tikrasis tikslas tų, kurie Zalužnui atnešė nežinomą prietaisą, sakė buvęs Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovas Valentinas Nalyvaičenka. Buvęs vadovas pabrėžė, kad Generalinis štabas neturėtų turėti jokių signalus skleidžiančių prietaisų, kad nekeltų pavojaus Ukrainos karinei vadovybei. 

Valentino Nalyvaičenkos interviu „Espreso.TV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos parlamento narys papasakojo ukrainiečiams tiesą apie tai, kokiu tikslu pas Zalužną galėjo būti įrengtas nežinomas įrenginys: „Labai svarbu, ypač dabar, pavojaus metu, apie tai papasakoti, nes mūsų televizijos žiūrovams bus aiškiau, kad bet koks įrenginys (mobilusis telefonas, kompiuteris ar pasiklausymo prietaisas) gali pasitarnauti kaip signalas, į kurį nukreiptos Rusijos teroristų raketos. Tai turėtų būti aišku, ir profesionalams tai aišku, todėl manau, kad tai papildoma priežastis įsitikinti, jog joks įrenginys, kuris skleidžia signalą iš bet kurios Ukrainos karinės vadavietės, nėra ir neturėtų būti leidžiamas. Tai pavojinga. Tai ne paprastas pasiklausymas.“

 

„Dabar, karo metu, nėra nieko rimtesnio ir svarbesnio, kaip apsaugoti Stavką (Generalinį štabą – red.), apsaugoti karo vadus. Ir galiausiai: bet kokia informacija, kuri nuteka ar gali nutekėti per pasiklausymo įrenginius ar per agentūrą, kelia pavojų mūsų gynėjų gyvybei, ir, deja, mūsų gynėjai moka savo gyvybe už informacijos nutekėjimo iš štabo faktus“, - užbaigė Valentinas Nalyvaičenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: