Tokių nuostolių Rusija neturėjo nuo pavasario. „Visus surinkome. Gyvus ir mirusius.“ Kas vyko Pietų kryptimi (Foto)  ()

Tris rusų lėktuvus Su-34 galėjo numušti oro gynybos sistema „Patriot“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos prarado iš karto tris bombonešius. Tokių nuostolių Rusijos Federacija neturėjo nuo pavasario.

Apie trijų bombonešių Su-34 sunaikinimą pietų kryptimi pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas Nikolajus Oleščiukas.

Lėktuvų praradimą patvirtino prorusiškas kanalas „Fighterbomber“.

Jis praneša, kad pilotų ėmėsi ieškoti paieškos ir gelbėjimo komanda: „Visus surinkome. Gyvus ir mirusius.“

Internete pasirodė nuotraukos iš katapultavusių pilotų nusileidimo vietos, rašo „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

Pasak karo analitiko Jano Matvejevo, Su-34 greičiausiai buvo numušti su oro gynybos sistema „Patriot“, kuri buvo perkelta arčiau fronto, į Chersono sritį.

„Patriot“ yra ilgiausio nuotolio oro gynybos sistema, kurią turi Ukraina. Ji sugebėjo pasiekti Rusijos lėktuvus 30-40 kilometrų už fronto linijos, kur anksčiau šie jautėsi visiškai saugūs.

 

 

Oficialiais duomenimis, Ukraina gavo 3 kompleksus: vieną iš JAV ir du iš Vokietijos. Vienas apima Kyjivą, antrasis Odesą – tikriausiai gruodžio pradžioje netoli Gyvačių salos numušė Rusijos bombonešį Su-24. Ir trečiasis kompleksas galėjo būti perkeltas į frontą, kad būtų sustabdytas nebaudžiamas bombardavimas.

Tai didžiausias Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų praradimas kare nuo 2023 metų gegužės, kai Briansko srityje buvo numušti du Su-34 ir du Mi-8. Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos daugiau lėktuvų prarado tik per Prigožino maištą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: