Situacija Avdijivkoje „Rusai puola su manekenais“  ()

Rusai nepaisydami blogo oro tęsia atakas Avdijivkos kryptimi ir kartais griebiasi nestandartinių metodų, teigia 47-osios brigados atstovas Dmitrijus Lazutkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nepaisant to, kad pradėjo lyti, visą naktį pliaupė lietus, priešas vis dar nesiliauja pulti. Ir toliau vyksta intensyvios kovos. Jie taiko gana nestandartinę taktiką. Pavyzdžiui, neseniai atakavo BMP-3 su pėstininkais. Taip atrodė iš pradžių, bet tada paaiškėjo, kad ant šarvuočių sėdėjo manekenai, kad pritrauktų mūsų ugnies jėgą. Tikrasis priešo pėstininkų dalinys bandė prieiti prie kito flango, tačiau buvo laiku rastas ir sunaikintas“, pasakojo Lazutkinas.

Anot jo, kovos tęsiasi sunkiomis sąlygomis, nes Ukrainos kariai yra išsekę psichologiškai ir dažnai serga dėl prastų oro sąlygų.

„Bet vis tiek priešas nepažengia į priekį. Ir šie gandai, kuriuos neseniai paskleidė įvairūs visuomenės veikėjai, Rusijos ir prorusiški „Telegram“ kanalai, kad Stepnojė jau yra jų, yra absoliutus melas - ji tebėra kontroliuojama Ukrainos kariuomenės“, - pabrėžė Lazutkinas.

Rusams prie Avdijivkos netrūksta karių - jie net atsiveža pastiprinimo. Kalbant apie Avdijivkos kokso ir chemijos gamyklą, Lazutkinas pažymėjo, kad ją kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Anot jo, rusai į gamyklą neįeina – ten yra Ukrainos kariuomenė, o prie tvoros „užsibaigia rusų okupantų gyvenimas“.

 

„Jei jie aptinkami, mūsų FPV dronai ar artilerija juos atakuoja. Jie taip pat šen bei ten užlipa į atliekų kalną, bet ten ilgai neužsibūna. Tai yra, nenustoja bandyti taktiškai apsupti, bet dabar Avdijivkos kokso ir chemijos gamykla yra kontroliuojama gynybos pajėgų“, – sakė Lazutkinas.

(61)
(2)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: