„Esame prie pokerio stalo“. 90 000 bus „patrankų mėsa“. Estija numatė karo Ukrainoje eigą  ()

Pasak Estijos gynybos ministerijos sekretoriaus Kusti Salmos, kas pusmetį Rusijos Federacijoje mobilizuojama maždaug 130 000 žmonių, kurių dauguma naudojami kaip „patrankų mėsa“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštas Estijos gynybos ministerijos pareigūnas Kustis Salmas sako, kad Rusija ir Ukraina jau pasinėrė į „išsekinimo karą“, kuris, tikėtina, tęsis iki 2024 m. Tai jis pareiškė interviu „Newsweek“.

„Tai yra išsekinimo karas. Rusija sąmoningai nori, kad manytume, jog ji atsilaikys, pralenks Ukrainos ir Vakarų priešus produktyvumu“, – pridūrė jis.

Salmas pažymėjo, kad dėl nesėkmingo ilgai laukto Ukrainos vasaros kontrpuolimo 2023-ieji Kijevui tapo kartūs. Dabar kai kuriį Vakarų šalių politinis elitas yra atvirai „pavargęs nuo Ukrainos“ ir perspėja Ukrainos lyderius apie ilgą karą.

Anot jo, karo baigtis – matematinis klausimas. Jis pareiškė, kad kas šešis mėnesius „rusai gali užverbuoti 130 000 žmonių, tačiau jie gali suformuoti 40 000 žmonių į vienetus“. Šie 40 000 žmonių, pasak Salmo, galėtų būti panaudoti kaip puolamoji jėga naujoms teritorijoms užgrobti.

„Likusieji 90 000 mobilizuotųjų bus naudojami kaip patrankų mėsa – vieną kartą panaudos ir išmes“, – sakė Salmas.

Jis taip pat pridūrė, kad kas šešis mėnesius Maskva praranda dalį savo karių, o tai atitinka maždaug 37 procentus tų, kurie kas šešis mėnesius prisijungia į kariuomenę.

 

„Mes esame prie pokerio stalo. Jūs turite tikėti statistika“, - sakė Salmas.

Kalbėdamas apie tai, ar Rusijos nuostoliai yra nuolatiniai ir pakankamai rimti, kad galiausiai pasiektų Kremliaus lūžio tašką, Salmas sakė: „Kalbant apie gyvąją jėgą, manau, mes... kalbant apie išteklius ir amuniciją, to dar nepasiekėme“.

Salmas teigė, kad Europa eina link maksimalių gamybos pajėgumų, tačiau pridūrė, kad sviedinių gamyba ir faktinis jų perdavimas į Ukrainos rankas yra „du skirtingi dalykai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)

Komentarai ()