„Teisėti taikiniai“. Rusija grasina smogti NATO oro bazėms. Kas vyksta  (2)

Pasak Rusijos delegacijos ESBO vadovo Konstantino Gavrilovo, Kyjivo oro uosto struktūra tariamai sunaikinta, todėl naikintuvai gali pakilti iš Europos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija grasina subombarduoti NATO oro bazes, jei naikintuvai F-16 iš ten skris į Ukrainą. Apie tai pranešė „The EurAsion Times“.

Straipsnio autoriai pažymi, kad Maskvos grėsmė yra viena iš svarbiausių problemų, dėl kurios Vakarų koviniai orlaiviai dar nėra kirtę Ukrainos sienos. Kremlius nuolat skelbdavo, kad pagal tokį scenarijų gali būti puolamos ne tik Ukrainos teritorijos, bet ir Aljanso šalys, kuriose yra dislokuoti naikintuvai, nes esą jos virstų „teisėtais taikiniais“.

„Rusija sakė, kad tikimybė, kad amerikiečių karo lėktuvai išgyvens prieš Rusijos priešlėktuvinę gynybą ir naikintuvus, apskritai yra maži. Jei Rusija atkeršytų NATO šalims, tai pagal Aljanso įstatus ji privalo reaguoti“, – rašoma pranešime.

Rusijos delegacijos ESBO vadovas Konstantinas Gavrilovas tai pareiškė Rusijos žiniasklaidai TASS.

„Jau pasigirdo komentarų, kad reikšmingo Ukrainos aerodromo struktūros sunaikinimo sąlygomis Ukrainai perduoti naikintuvai F-16 gali skristi iš oro bazių Lenkijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje“, – rašoma pranešime.

 

Atitinkamai Maskva nori tai laikyti trečiųjų šalių dalyvavimu konflikte ir yra pasirengusi imtis „atsakomųjų priemonių“.

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova taip pat ne kartą kalbėjo apie atakos prieš NATO oro bazes „teisėtumą“.

Priduriama, kad tiesioginės konfrontacijos tarp Aljanso ir Rusijos scenarijus tampa vis realesnis, jei atsižvelgsime į šios ginkluotės strateginį pobūdį ir puolamąjį pajėgumą.

„Kitas dalykas – F-16 netaps lūžio tašku Ukrainoje ir bus lengvai pažeidžiami šiuolaikinių Rusijos S-400 tipo priešlėktuvinių raketų sistemų ir Rusijos naikintuvų, įskaitant Su-35 ir Su-30SM“, – tęsė žurnalistai.

 

Rusija, rašo straipsnio autoriai, jau seniai tvirtina, kad Europa ir JAV neva ilgą laiką buvo aktyvios karo Ukrainoje dalyvės ir „peržengia raudonąsias linijas“. Jei NATO aviacijos bazių ataka vis dėlto įvyks, tuomet gali būti taikomas 5 straipsnis, kuris įpareigoja visas šalis skubėti į pagalbą valstybei, kurios teritorijoje buvo įvykdyta ataka, nes vienos šalies puolimas prilygsta atakai prieš visą bloką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(22)
(58)

Komentarai (2)