Sviediniai ne geresni nei KLDR. „Sovietiniams vamzdžiams šakės.“ Ką slepia armija  ()

Z kanalas pripažino, kad su Rusijos artilerija viskas blogai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po beveik dvejus metus trunkančios plataus masto agresijos prieš Ukrainą Rusijos artilerija atsidūrė apgailėtinoje padėtyje. Yra dvi pagrindinės problemos – vamzdžių ir sviedinių kokybė.

Apie tai atvirai kalbėjo Rusijos Z kanalas „Oro pajėgos už sąžiningumą ir teisingumą“, siejamas su Rusijos ginkluotųjų pajėgų Dniepro grupės karininkais, praneša Dialog.UA.

„Be problemų, susijusių su Šiaurės Korėjos sviediniais ir minomis, yra dar keletas. Visų pirma, tai yra artilerijos vamzdžių ir prastos kokybės sviedinių susidėvėjimas iš naujų partijų... Po 22 mėnesių intensyvių kovinių operacijų beveik visų sovietinių vamzdžių tarnavimo laikas arba jau išeikvotas, arba artėja prie pabaigos. Toliau eksploatuoti juos pavojinga pačioms įguloms“, – sakė Rusijos šaltinis.

Jis tikina, kad pastaruoju metu vis dažniau įvyksta incidentai su plyšusiais vamzdžiais, dėl kurių žūsta RF ginkluotųjų pajėgų artileristai. Kyla didžiulė problema dėl sviedinių kokybės. Ir tai ne tik apie nekokybišką Šiaurės Korėjos amuniciją. Kaip paaiškėjo, naujieji Rusijoje pagaminti sviediniai nėra daug geresni nei atkeliaujantys iš KLDR.

 

„Kai kurios partijos yra tiesiog pavojingos naudoti“, – rašo Z kanalas.

Anot jo, žinomi atvejai, kai sviediniai sprogo tiesiog vamzdyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(2)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: