Situacija keičiasi. JAV skubiai keičia strategiją Ukrainoje. Kas nutiko  ()

JAV keičia savo strategiją Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Bideno administracija tyliai keičia savo strategiją Ukrainoje ir ragina Kyjivą „įsitvirtinti“ savo teritorijoje.

2024 m. iškilus rimtai grėsmei JAV ir ES karinei pagalbai, Baltųjų rūmų administracija ir Europa sutelkė dėmesį į tai, kad Kyjivas būtų priverstas galvoti apie savo žemės gynybą.

Viena vertus, Vakarai aiškiai leido Putinui suprasti, kad ir toliau padės Ukrainai visais įmanomais būdais. Tačiau, kita vertus, svarstoma galimybė pradėti „įtvirtinti“ Ukrainos ginkluotąsias pajėgas palei visą fronto liniją, kad V. Putino kariuomenė negalėtų užgrobti naujų teritorijų, rašo „Politico“.

Įtvirtinti reiškia stiprinti oro gynybos sistemas, statyti naujus gynybinius statinius, aptverti spygliuota viela ir pradėti kasti griovius bei prieštankinius griovius Ukrainos šiaurėje.

JAV prezidento administracijos pareigūnas teigė, kad visais šiais veiksmais siekiama sustiprinti Kyjivo pozicijas galimose būsimose derybose su Rusija. Pareigūnas sakė, kad anksčiau ar vėliau Maskvai ir Kyjivui teks sėsti prie derybų stalo. Kartu jis pabrėžė, kad JAV tokios galimybės nemato ir neplanuoja.

Gruodžio 21 d. Johnas Kirby sakė, kad Vašingtonas parengė paskutinį karinės pagalbos Kyjivui paketą, o tolesnei paramai lėšų nėra. Jis taip pat sakė, kad Vašingtonas ir Kiyjivas kasdien palaiko ryšį dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikių mūšio lauke.

 

Ekspertai sako, kad perėjimas nuo kontrpuolimo prie aktyvios gynybos padės Kyjivui laimėti laiko, kad galiausiai priverstų V. Putiną eiti į kompromisą. Gynybinis karas padės Ukrainai taupyti išteklius, sakė JAV žvalgybos ekspertas Anthony Pfaffas.

Tuo tarpu ES taip pat nuosekliai signalizuoja Maskvai, kad yra pasirengusi priimti Kyjivą į NATO pagal pagreitintą procedūrą. Tai dar vienas signalas Maskvai, kad V. Putinas turėtų pagalvoti apie kompromiso su Kyjivu galimybę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(26)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: