„Pradėkite nuo Putino.“ Situacija kaista. JK drąsiai drėbė Rusijai (Video)  (2)

Didžioji Britanija kaltino Rusiją dėl Belgorodo aukų ir paragino skubiai išvesti savo kariuomenę iš Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ar norite surasti kaltininkus? Pradėkite nuo V. Putino“ – Didžiosios Britanijos nuolatinis atstovas JT Tomas Phippsas oficialiai atsakė į Maskvos kaltinimus dėl smūgio Belgorodui. Jis pabrėžė, kad vienintelis šios situacijos kaltininkas yra Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas.

T. Phippso pareiškimas, kurį jis išsakė JT Saugumo Taryboje, gruodžio 30 dieną buvo paskelbtas oficialioje Didžiosios Britanijos vyriausybės svetainėje. „Vakar aptarėme Rusijos aviacijos antskrydžius prieš civilius Ukrainos gyventojus.

O šiandien (gruodžio 30 d. – red.) Rusijos Federacija sušaukė šį posėdį aptarti Ukrainos aviacijos antskrydžius savo teritorijoje. Rusija bando sutapatinti šiuos du įvykius, bet pasakykime tiesiai šviesiai:

Taip, karas Ukrainoje yra Rusijos pradėta invazija. Ir tai yra faktas, kurio negali nuslėpti jokia dezinformacija. Iš pradžių Rusijos Federacija dėl šių išpuolių kaltino Ukrainą, paskui bandė reikalauti, kad Čekija atsidurtų Taryboje, dabar Rusijos ambasadorius kaltina JK, JAV ir ES. Jei Rusija nori, kad kas nors būtų kaltas dėl rusų žūties šiame kare, tai turėtų pradėti nuo V. Putino“, – sakė Londono atstovas JT.

 

T. Phippsas prisiminė, kad būtent Rusijos Federacijos diktatorius V. Putinas nusprendė pradėti karą prieš Ukrainą, būtent jis pasiuntė šimtus tūkstančių savo karių įsiveržti į kaimyninę taikią šalį, kad pavergtų ir užimtų teritorijas. Ir būtent jis pirmasis prisiima atsakomybę už visas šio karo aukas tiek Ukrainoje, tiek savo šalyje.

„Mes labai palaikome Ukrainą ir toliau tai darysime. Ir dar kartą raginame Rusiją... nutraukti šį karą ir išvesti savo karius iš Ukrainos“, – sakė JK nuolatinis atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(524)
(8)
(516)

Komentarai (2)