„Tai tiesiog apgailėtina...“ Rusai bejėgiai. Kas nutiko kairiajame Chersono krante  ()

Putino kariuomenė nepasistūmėjo į priekį Krynkų rajone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z-kanalas „War Gonzo“ rašo, kad gruodžio 31 d. Putino kariuomenė nepasistūmėjo į priekį Krynkų rajone, taip pat kaip ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos Poimos srityje. Kartu Rusijos karo korespondentai rašo, kad Putino kariuomenė vykdo artilerijos ir oro antskrydžius Chersonui, Tiahynkai ir Antonivkai. Reaguodamos į tai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė įsibrovėlius Oleškuose, Poimoje ir Piščanivkoje.

Ukrainos karo korespondentas Konstantinas Mašovecas įvertino įvykius Chersono srityje.

Jo nuomone, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veikla kairiajame Chersono srities krante verčia priešą perskirstyti ugnies pajėgas. Kuo plačiau ir aktyviau kairiajame krante bus Ukrainos gynėjai, tuo daugiau karinės technikos ir gyvos jėgos priešas turės perkelti iš kitų fronto sektorių.

Šiandien priešas vis dar turi pakankamai artilerijos, kad galėtų smogti tiek Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijoms, tiek taikiems miestams dešiniajame Chersono srities krante.

Su priešo artilerija ne viskas taip sklandu, todėl jie nusprendė pasitelkti Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų paramą.

Mašovecas dar pavasarį buvo įsitikinęs, kad Chersono regione priešas kartu su aviacija aktyviai naudos artileriją.

 

Tačiau po to, kai 2023 m. gruodį šiame fronto sektoriuje buvo numušti keturi Su-34, priešas svarstė, kaip apsaugoti savo lėktuvus ir rasti kitą būdą paremti Putino pėstininkus.

Dabar nusimato priešpriešinė kova, su kuria Ukrainos ginkluotosios pajėgos puikiai susitvarko, juolab kad Rusijos gynybos ministerija visoje fronto linijoje dislokavo 16 raketų baterijų ir 30 artilerijos bataliono įgulų.

Ukrainos artilerijos efektyvumą ir apgailėtiną Rusijos artilerijos būklę liudija faktas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar yra kairiajame Chersono srities krante.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: