„Tai buvo pastebėta pirmą kartą istorijoje.“ Ukrainiečių karinis išradingumas (Video)  ()

Nėra žinoma, kaip tiksliai Ukrainoje galėjo atsirasti Indijos sviediniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai naudoja indiškus 155 mm sviedinius lenkiškai haubicai  „AHS Krab“, praneša „Bulgarian military“ svetainė. „Tai pirmas kartas istorijoje, kai buvo pastebėti tokie 155 mm artilerijos sviediniai“, – rašoma joje. Verta pabrėžti, kad Indija pastaruoju metu atsiribojo nuo rusiškų ginklų.

„Telegram“ pasirodė įrašas ir nuotraukos, kuriose matyti, kaip 155 mm kalibro sviediniai buvo užtaisomi lenkiškoms haubicoms, po „AHS Krab“ perdavimo Ukrainai. Tai pirmas kartas, kai internete pasirodo įrašai, kuriuose matyti, kaip priešakinėje Lenkijos mašinoje buvo panaudota indiškas sprogmuo.

Kaip pažymi Bulgarijos kariškiai, ukrainiečių naudojamos indiškos sviediniai yra BB HE ERFB modelis – didelio sprogumo ir išplėsto nuotolio amunicija. Bendras vieno užtaiso svoris yra maždaug 46 kg, o ilgis - 861 mm. Gamintojas pabrėžia, kad maksimalus sviedinio nuotolis nesiekia 40 km.

Tačiau svarbu tai, kad nėra žinoma, kaip tiksliai Ukrainoje galėjo atsirasti Indijos sviediniai. Bulgarijos kariuomenė aiškina, kad tai gali būti paslaptinga siunta tiesiai iš Naujojo Delio, tačiau negalima atmesti netiesioginės paramos, t. y. sąjungininkų ginklų perdavimo. Antrasis scenarijus būtų geras sprendimas Indijai, kuri galbūt norės palaikyti gerus santykius su Rusija, nors – kaip parodė pastarieji mėnesiai – Naujasis Delis atsiriboja nuo rusiškų ginklų, ką patvirtina, be kita ko, atsisakymas nuo galimų sutarčių pasirašymo su šalimi agresore per Dubajaus oro šou 2023.

 

„AHS Krab“ yra lenkiškos haubicos, ne kartą įvertintos Ukrainos ekspertų. Ginklas buvo skirtas pakeisti situaciją fronte, taip pat vaidina pagrindinį vaidmenį išlaikant sąjungininkų pozicijas kovos metu.

 

„Krabas“, apibūdinamas kaip „lenkų karo dievas“, yra savaeigė 155 mm haubica (52 kalibro vamzdis), sumontuota ant vikšrinės važiuoklės. Lenkų ginklas aprūpintas varikliu, kuris generuoja 1000 AG galią. Tai leidžia „Krabui“ įsibėgėti iki maždaug 70 km/h greičio.

„AHS Krab“ naudoja standartinius 155 mm sviedinius, kurių nuotolis yra nuo 5 iki 40 km – tokia pat specifikacija gali pasigirti ir indiški BB HE ERFB, pasiekiantys 40 km atstumą. Be pagrindinio ginklo, gamintojas „Krabe“ įdėjo 12,7 mm kulkosvaidį WKM-B. Transporto priemonei valdyti reikalingas penkių žmonių ekipažas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()