Zelenskis: Rusija nelaimi karo, o patiria milžiniškus nuostolius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2024-01-02 16:48
Milžiniški nuostoliai ar menki priklauso nuo to su kuom lyginsi ir kiek gali orkos atlaikyt. Jei užlenkė 300k, o reik 3kk, kad pasijaustų tai čia labai mažai. Bet šiuolaikiniame kare tai jau milžiniški nuostoliai.
Benediktas 2024-01-02 18:52
Tai kad maskovija kaip tik i pliusą išėjo - ten keli milijonai gyvena okupuotose teritorijose ir dar žemės gavo. Apie kokius minusus kalbam. Europa turi labai sparciai ginkluotis. Mes turetume minuoti pasieni, bet mums per brangu.
donatasv 2024-01-02 19:11
Technikos kaupimą pasienyje pastebės išanksto, minuoti nereikia toki pasakymai tik panikos požymis. Žmonių skaičiumi gal ir išėjo į pliusą bet technikos atžvilgiu totalus minusas. Rusas spartina gamybą bet tai nieko nekeičia mūsų atžvilgiu. Tik bando pavyti praradimus Ukrainoje. Karas su nato ir tokio ilgio pasienio gynimas prie gero neprives, o ruskui reiks ne tik gintis bet ir bandyt nugalėt daug stipresnį priešą nei Ukraina. Visomis prasmėmis stipresnį. Ginkluotis reikia bet panikuoti ir pradėt minuot masienį kolkas nematau reikalo.
Benediktas 2024-01-02 19:57
Rusijai nereikia bandyti nugaleti NATO. Nugalet ji niekad nenugaletu viso NATO. Rusijai reikia sukurti tokias salygas, kad NATO sudvejotu ir gal susiskaidytu, prarastu laiko procesuose ir t.t. kalba eina kad ir apie dalies kokios Estijos paemima. Arba sugriovima, zudynes papabltijyje ir galbut grizimą atgal į maskovija. Tikslas suskaidyti NATO. Cia butu tuo pačiu metu, kai Kinija puls Taivana, Š koreja puls Pietu Koreja ir t.t. Lenkai smarkiai nepades, nes jie patys savo sienas saugos. Jei Ukraina bus nukariauta, tai lenkai mums tikrai negales padeti daug, nes tures ilga siena su Maskovija. Plius lenkai ginkluote, kuria pirko, ne taip greitai gaus. Net jei maskovijos kariuomene eitu tik su automatais - butu didele problema. Baltijos valstybiu pro kariuomens tik po 20-30 tukstanciu. Mes irgi tu ginklu neturime, o turetume atremti pirmieji kokius 500 t. Kaups prie sienos, bet kaups ir kitose pasaulio vietose. Amerikai ir taip jau sunku Izraeliui ir Padeti, o jei dar du trys karai pasaulyje? Nezinau, kaip kitiems, man ramiau miegotusi, jei pasienis būtų minuotas. Nes dabar saugomes virtualiu galinguoju sttraispniu, kuris niekad nebuvo panaudotas. As jau prisiziurejau i vakaru nesugebejimus priimti sprendimus, politins valios trukuma.
donatasv 2024-01-03 01:13
Mes esam ne tik nato dalis bet ir europos sąjungos kuri turi papildomus gynybos planus. Taip, kad jav atsitraukimas jeigu toksai ir bus dar liks peržengti ir EU. Ukrainos gynybai buvo įsipareigoją JAV ir UK, o kiek pasaulio šalių padėjo? Pabaltijo atžvilgiu įsipareigojimų daug daugiau. Nori pasakyt vakarų kurtą sistemą nuo antro pasaulinio karo laikų ims ir suskaldys putinas vos tik įžengs į pabaltijo šalis? Turėtai pakeisti Vokietijos, Prancūzijos ir UK valdžią į radikalias, kad nesiimtų atsakomųjų veiksmų ir visa tai ką kūrė suskaldyti ir paleist pavėjui. Trumpas bandė duoti spyrį nato ginklavimuisi bet didžiosios EU šalys praleido tai pro pirštus. Putinas parodė iki kiek mes esame pažeidžiami. Bendroje visumoje suomei, estai, latviai, lietuviai, lenkai, švedai, norvegai, ukrainiečiai jau yra didelė jėga kuri eis prieš, kur dar vakarų europa? Vakarų Europos lyderiams išdaužys dantis liaudis jei nepadės. Verslas pakabins ant šakių jei paaukos jų investicijas. Už Ukrainą daužė langus, o čia jau bus visai kitas reikalas. Viskas ko reikia nepanikuoti ir ramiai augint raumenį. Putino rusija bando sudaryti vaizdelį, kad ji pajėgi suskaldyti nato, užpulti nato, o realiai tai korumpuota supuvus orkų armija. Kuri nepajėgė rimtai išjudinti net Ukrainos, ką kalbėt apie Europą? Net ir pasitraukus JAV Europa niekada nebus silpnesnė nei Ukraina. Tą supranta ir putkinas labai puikiai, dėl to jis ir rodė branduolinio karo planus, jeigu dėl Ukrainos Europa sugalvotų stot į karą prieš rusiją. Tai nėra stiprybės ženklas, priešingai bejėgiškumo ir baimės pavyzdys. Vienintelis įmanomas variantas mano akimis, kad putkinas bent jau galėtų ryžtis tokiai aferai yra didelė ginkluotės parama iš Kinijos. Kitu atveju pajėgs surengti tik teroristinį išpuolį kaip hamas bent jau Lietuvoje. Mes gal būt neturim vietinių karių didelio kiekio čia ir dabar. Bet mes turim kaimynus kurie turi laivus, raketas, lėktuvus ir visa kitą būtiną techniką. Kaip atremti žengimą per pasienį šiuolaikiniam kare parodė Ukraina. Su palyginus lengva ginkluote sustabdė ruskio orkių armiją kuri ėjo link Kijevo. Tą supranta ir putkinas, kad jam reikės įžengti į teritoriją ir joje įsitvirtinti, įsitvirtinti geriau nei Ukrainoje nes galiu garantuot iš skandinavijos pareitų lavina į putkino daržą. Apmažės parama iš JAV ir valio, nematau bėdos pabus vieną sykį Europa kuri pajėgi nunešt kelias rusijas vienu metu tik duok pretekstą. Pasikėsinimas į vokiečių kurtą EU būtų kaip įžeidimas ir nepagarba. Su putino karu vakarai žaidžia atsargiai ir tai daro ne šeip sau. Ukraina nors ir buvo suverenitetą turinti valstybė bet jie visada sėdėjo putino kišenėje. Dėl to nieks nenori kišti nagų. Mes sėdim vakarų kišenėje ir putinas tai supranta kas jo laukia jei jis pradės kišt nagus kur jam nepriklauso.
Benediktas 2024-01-03 09:03
Nereikia man pasakot apie Europos galybę. Taip, ekonomiškai galingi, bet neturi politikų. Žmonės pakels mitingus, jei kelis eurus nuimsi nuo pensijos, ar mokytojo algos. Visi gyvena gyvenimą, lyg aplink nieko nevyksta. Taip, kaip prieš I ir II pasaulinius karus. Politikai bando prisitaikyti prie žmonių, kai grėsmė išorėje auga. Europa viską pagėgi, tik pažadėjo milijoną svietinių, o sukrapštė 300 t., kažkur nupirko. Kai Ukraina ir yra Europos saugumas. Tipo duoda foro Rusijai paisimti Ukrianą? EU sajungai reikia pirmiausia pasikeisti taysykles del sprendimu priemimo, nes su tokiomis, kokios yra dabar - niekada nieko nepriims. Visada bus 'Orbanai' Nežinau, ko jie dar laukia? Jau dabar tas taisykles gali pradeti reformuoti.
HardAxe 2024-01-03 10:10
Tiesiog į atlyginimą arba pirkimo čekį europos mastu įrašyti eilutę "laikinas mokestis ukrainos karo palaikymui +0.5% PVM" ir viską remti iš tos sumos.
Benediktas 2024-01-03 10:59
Puiki mintis. Tik prieš tai reikėjo dirbti su visuomene ir aiškinti kas vyksta. Bet jau dabar tai reikia pradėti daryti. Jau 2 metai praėjo.
HardAxe 2024-01-03 12:23
Nieko nereik aiškint. Pasakyt kad vyksta karas. Vietoj visokių biudžetų perdėliojimų ir pinigų ieškojimų neaiškiais keliais visi turėsim labai aiškių papildomų išlaidų kol baigsis karas ar pan. Ir ta suma turėtų keliauti į ukrainą griežtai pinigų pavaidalu, nebent ukraina patvirtina ginkluotės ar kitos įrangos įsigijimą. Kad neprasidėtų visokie auksiniai šaukštai. t.y. reikia kažkokio aiškumo žmonėm. O motyvacija aiški - vietoj pastovaus kariuomenės išlaikymo "jeigu kada užpuls" čia bus yra priešo kariuomenės demilitarizacija, kuri naudojama einamu metu ir jos nereikia sandėliuoti. Atstatymo laikotarpiu - tiesiog nuimkit pelno mokestį ukrainos fondams pvz dešimčiai metų ir žmonės investuos.
Benediktas 2024-01-03 12:30
Ar tau patiktų, jei valdžia niekad neaiškintų savo sprendimų motyvų? Ką reiškia pasakyti, kad vyskta karas? Na ir kas, kad vyskta. Reikia pasakoti ilgai apie pasekemes, kas geletų būti, jei nepadėtume, ir kas bus jei padėsim - kad daeitų masėms. Žmonėms reikia prasmės ir motyvacijos. Nes kitaip - nuvers tas valžias ir paskui dar gaus karą - ant galo.
immortallt 2024-01-03 12:42
Pradėjus karą prieš ES, nebe politikai sprendimus pagrindinius priiminės, o kariuomenė. Ukraina neturi oro pranašumo, tik neleidžia jo turėti maskoliams. ES turi visišką oro pranašumą prieš maskolius. Lenkija eitų į Estiją ginti, nes geriau Estijoje, nei Lenkijoje. Kinai maskoliams padės tiek kiek jiems naudinga. Atviro karo rėmimas prieš ES/NATO baigtųsi didelėmis sankcijomis. Taip, teoriškai gali sugalvoti Taivaną imti ir aplink, bet kas toliau? Prieš NATO laivyną ir aviaciją jie nepašokinės dar bent 10-20 metų, bet po 10 metų ekonomika jau bus visa koja kitame cikle, kai nebebus pinigų kaip šieno visur. Jau dabar su finansais bėdų kyla, bet dar išlaviruoja palyginus. Po 20 metų demografinė krizė pilna jėga bus smogusi. O maskoliai neturi 10 metų. Naftos paklausa arba 2023 metais pasiekė piką, arba pasieks 2024 metais. Pradėjus kristi paklausai, nemanau, kad OPEC su savo ribojimais ilgai laikysis, nes ne tik jų rinkos dalis sparčiai mažės iki nereikšmingos (pusės pasiūlos jau kurį laiką nevaldo), bet ir tarpusavyje susitarimus išlaikyti bus labai sunku, kai visiems trūks pinigų, išskyrus kokius Saudo Arabus, kuriems ta nafta pigesnė nei gėlas vanduo. Tada ir tie patys Saudo Arabai gali nusispjauti ant viso OPEC ir sakyti, geriau mums parduoti 30% pigiau bet 3x daugiau naftos, kurios po 30 metų iš vis niekam nereikės. O 30% pigiau, t.y. už kokius 20-30$ mažai šalių gali pelningai išgauti. Maskoliai ne vieni iš jų. O be naftos pinigų maskolių kad ir koks vadukas būtų, neturėtų net kaip už savo apsaugą susimokėti. Tai nebent oligarchai pradės deginti milžiniškus kiekius savo sukaupto, jau asmeninio, turto, kad išlaikyti valdžią, be perspektyvų išlaikius valdžią tą turtą atstatyti, nes ką turi maskoliai pasiūlyti, taps nebevertinga. Iki karo pradžios, nafta sudarė ~80% maskolių pajamų į biudžetą/ekonomiką. Dar 10% gamtinės dujos (daugiausia pelno iš ES), kur jau nebeatsigaus paklausa. Likutis - kiti metalai, žemės ūkis, pramonė. Susitraukusi 90% ekonomika reikštų, kad Lietuvos BVP per capita būtų ~3x didesnis nei maskolių, ar kad Lenkijos suminis BVP būtų didesnis nei maskolių.
Benediktas 2024-01-03 14:14
Nu negalvokit, kad diktatoriai tokie durni, kad prades karus ne vienu metu. Manau jau pasimoke. Kinai nepuls Taivano, Š. Koreja Pietų korėjos, maskovijai nepuolant kazko kito. Lenkai tures ką veikt prie savo sienos, ne Estija jiem rupes, jei viena kryprimi stoves prie ukrianos kryptimi, o kita puls Estija - Lenkai stoves ir saugos savo sieną. Visa esme, daryti rekia viska, kad karo tokio nebūtų. Nes dabar tai kviečiam maskoviją bųtent tai ir planuoti. Tipo - ai Ukrainą galit pasiimt, mums vienodai, nes mes ant tiek kieti.
donatasv 2024-01-03 14:43
Logikos nėra tavo pasakyme. Tarkim rusovija atstato per 5 metus kariuomenės pajėgumus iki tiek kiek buvo prieš karą su Ukraina kas nelabai įmanoma kariaujant. Tai tokio ilgio fronto liniją uždengti kokią tu paišai tai fiziškai bus neįmanoma. Jiems reiks kelis kartus daugiau visko. Europos sandėliai nepaliesti galima sakyt, ruskis tuština pilnu tempu. Tas, kad rusija čia skaldys nato yra naudinga lietuvai nes mes prisitraukiam daugiau paramos, Ukrainai nes gauna daugiau ginklų ir rusijai kuriai viskas paranku kas blogai apie nato/eu. Visa likusi europa supranta grėsmę bet ramina sąjungininkus ir žvenge iš ruskio. Jei nors kiek būtų vakarai jautę grėsmę iš ruskio pusės seniai būtų Ukraina užversta ginklais.
HardAxe 2024-01-03 14:49
nepradės jų apšaudyti vis dar BY/RU teritorijoj?
immortallt 2024-01-03 15:10
Jei ruskiai puls Estiją, ir stovės prie PL sienos, tai pajėgumai bus išdalyti ir puolimas bus nelabai įspūdingas. Ypač, kai tokių technikos kiekybinių skirtumų neturi. Maskoliams pradėjus kaupti techniką prie Estijos, atplauks pora laivų iš JAV ir visas šokinėjimas baigiasi tiek Estijoje, tiek Lenkijoje. Dar jei iki karo Ukrainoje, dar buvo tos technikos, kad galėtum dalinti. Dabar nelikę nė pusės technikos, nevertinant technikos amžiaus, o tu dar dalintum į tris dalis. Dar metai karo, jie net artilerijos neturės su kuo šaudyti. O dabartiniais tempais nustojus kariauti su Ukraina, net jei imsi tais propagandiniais tempais kuriais neva naują techniką gamina, vis tiek per 30 metų neatstatys technikos praradimų. Metams laiko šaudyti, kaip Ukrainoje šaudė, amuniciją atstatyti reikės 6 metų, bet tokių sviedinių gamybos pajėgumų neturi ir svajoja, realiai galbūt pasieks, kad per 12 metų tiek pagamintų, o arčiau kažkur 24 metai. Oro nevaldys, nes Estijoje užteks skandinavų lėktuvų turėti pranašumą. Laivų nenaudos, nes vėlgi, skandinavai greitai maskolius sutvarkytų. Daug greičiau nei ukrainiečiai, kurie laivyno jokio neturi. Prie Lenkijos lenkai išdalintą dabartinį likutį per pusę ar net tris dalis vieni patys sudorotų. Na o kur dar aviacija iš vakarų, kuri pasiektų kylant iš savo bazių. Nebeturi tokių pajėgumų maskoliai, kad čia skaldyti ir imti kelis frontus vienu metu. Net Ukrainoje nepavyko Kyjivo fronto ilgai palaikyti, nors ir turėjo daug ir parengtų karių, ir šiokį tokį netikėtumo faktorių, ir žiaurų kiekybinį pranašumą.
donatasv 2024-01-03 15:18
Europa bendrame paveikslia jau tokia bejėgė nekalta nupaišyta, o rusas visagalis... nors realybė yra kitokia ir ta realybė pagrysta faktais Ukrainoje.
Benediktas 2024-01-03 15:25
Niekas nežino, kokia ta Europa, po tiek metų gyvenimo komforto zonoje ir nuolatinio nusiginklavimo. Kol kas jie tik nelabai sugeba ginklus ir pinigus perduot dėl savo saugumo. Ir Eurpoa nėra monolitinė - ji labai skirtinga.
donatasv 2024-01-03 15:33
Čia kokį ruskio propgandinį kanalą žiūri? Europa niekad nebuvo tokia vieninga kaip dabar, visos pagrindinės šalys surištos bendromis sąjungomis, ekonomika ir karineis pajėgumais. Viena vokietija tarkim ji gal ir neatrodo labai stipri bet imk į krūvą visas ES narias ir turėsi karinius/gamybinius pajėgumus tokius, kad ruskelis tyliai rūkys kamputyje.
Benediktas 2024-01-03 16:53
Buvo kažkur apklausa Lenkijoje, kiek žmonių eitų ginti Lenkijos, jei užpultų Rusija. Kažkur 10-15% berods buvo, kiti skubėtų išvažiuot prieš tai. Panašiai butų ir Lietuvoje. Kuo toliau į vakarus - manau tas procentas dar mažesnis. Imigrantai turkai, musolmonai ir azijiečiai ES tikrai neskubės ginti ES vertybių ginklu irgi. Realiai tas procentas dar mažesnis būtų. Nekovotų ilgai niekas taip, kaip ukrianiečiai - tik kai šikna pareidinėtų, tada. Niekas nenori to karo taip, kaip rusai eina ir miršta. Pas juos tai - kaip fetišas. Vakariečiai gyvena n kartų konfortiškesnį gyvenimą nei rusai. Paskutinėj vietoj yra karas. Rusai -dar vis svajoja apie naujas žemes ir garbina savo carą. Taip reikia iš paaiškinti europiečiams. Jei neorit eiti ateityje į karą, tai prie sąskaitų 0,5% PVM skirt uUkrainai ar pan.
HardAxe 2024-01-03 17:17
apkasų šturmuot su šautuvais turbūt, kad mažai kas eis. Bet turi technikos ir apmokytą personalą ją naudotis. Kaži kiek ten jų kantrybė leisis nepradėti šaudyti. Kalbu būtent apie lenkus su jų nuotaikom ir valdžia.