Galingas projektas. „Rezultatus jau matė visas pasaulis.“ Skelbiama, kas pataikė į garsųjį „Rusijos karo laivą“  ()

„Tai yra kelias į priekį.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Čekija pasiekė pirmųjų rezultatų ginkluotės srityje kaip dvi valstybės, kurios turi ką pasiūlyti pasauliui naujų technologinių sprendimų kontekste.

Dabar šalių įmonės palaiko glaudžius ryšius, kartu ieško galimybių modernizuoti įrangą ir jau turi perspektyvų ginklų gamybos projektą, sakė Čekijos vyriausybės komisaras atsakingas už Ukrainos atstatymą Tomáš Kopečný.

„Turime labai perspektyvų projektą, orientuotą į ginklus. Tai CZKOLT projektas, kurį vykdo Čekijos įmonės kartu su Ukrainos partneriu, kurio neatskleisiu“, – sakė jis interviu „Radio svoboda“.

Modernizavimo klausimu privačios valstybės įmonės jau pusantrų metų diskutuoja apie kovinių tankų atnaujinimą. Kopečný teigimu, Ukraina ir Čekija laikomos reikšmingomis ginklų eksportuotojomis pasaulyje. Dabar abi valstybės suinteresuotos tarpusavyje susitarti dėl palankių bendradarbiavimo sąlygų.

 

Jis pateikė pavyzdį, kai visas pasaulis pamatė praktinį šios partnerystės rezultatą. Čekijos bendrovė „Tatra“ su Ukraina dirba nuo 2015 m., o į garsųjį „Rusijos karo laivą“ pataikė raketa su čekiška važiuokle.

„Aš didžiuojuosi tuo. Tai yra kelias į priekį“, – sakė Kopečný.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(4)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: