Šokiruojanti žinia. „Ginklai yra veikiantys.“ Skelbiama, kuo nori atsikratyti JAV  (1)

Net ir pasibaigus galiojimo laikui, jas vis tiek galima naudoti daugelį metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos planuoja sunaikinti šimtus „Lockheed Martin“ gaminamų ATACMS sistemų ir joms skirtų raketų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, tam išleisdama daug mokesčių mokėtojų pinigų.

Apie tai rašo „Newsweek“. Pasak buvusio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado generolo Valerijaus Zalužno specialiojo patarėjo Danielio Rice'o, šios raketos tebėra „puikūs didelio tikslumo kasetiniai ginklai“ ir gali būti perduoti Ukrainai. Jis patikina, kad galiojimo terminas nėra problema.

„Ginklai yra veikiantys. Bet koks ginklas ilgainiui pakeičiamas geresniais, mirtinesniais, ekonomiškesniais ginklais. Pavyzdžiui M39 suteikia didesnio nuotolio, tikslumo ir smogiamojo poveikio, kurių Ukrainai trūksta“, – pabrėžė jis.

Nors daug kas priklauso nuo to, kada pasibaigė raketų galiojimo laikas, tačiau, net ir pasibaigus galiojimo laikui, jas vis tiek galima naudoti daugelį metų, sako atsargos generolas leitenantas Benas Hodgesas. Jo nuomone, atsisakymas perduoti ATACMS dėl jo galiojimo termino būtų ne saugumo sprendimas, o politinis žingsnis.

Fabianas Hinzas, Tarptautinio strateginių studijų instituto mokslinis bendradarbis, besispecializuojantis gynybos ir karinės analizės Viduriniuosiuose Rytuose srityje, pabrėžė, kad svarbiausia šiuo klausimu yra išlaikyti tinkamos būklės kietojo kuro raketų variklį. O ATACMS galiojimo laikas gali būti kur kas ilgesnis, nei nurodo gamintojas. 

 

Yra „dešimtys tūkstančių“ pasenusių įvairaus tipo raketų, kurias Ukraina galėtų paleisti iš HIMARS ir kurias JAV planuoja sunaikinti, sako Danielis Rice'as. Turėdama pakankamai M39, Ukraina galėtų nutraukti logistikos grandines, remiančias Rusijos karius pietuose. Jie taip pat gali pasiekti taikinius Azovo jūros regione ir smogti pagrindiniams taikiniams Rusijos okupuotoje teritorijoje.

B. Hodges'as pažymėjo, kad šios raketos kasetine versija nebūtų įmanoma pasiekti, pavyzdžiui, Rusijos karinių objektų Sevastopolyje. Pasak jo, Ukrainai reikia daugiau ATACMS, ir nėra jokios priežasties jų neperduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(3)
(97)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: