Rusijos oligarchų pinigai - Ukrainai?  ()

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius John Kirby per spaudos konferenciją sausio 3 d. sakė, kad Jungtinės Valstijos kartu su savo sąjungininkais vis dar diskutuoja dėl įšaldyto Rusijos turto perdavimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama paramai Kijevui kovojant su Rusijos agresija, JAV vis dar kalbasi su savo partneriais apie tai, kaip turėtų atrodyti pokario rekonstrukcija ir atsigavimas Ukrainoje.

„Tačiau akivaizdu, kad dabar pagrindinis mūsų dėmesys sutelktas į pagalbą jiems atremti Rusijos agresiją“, - sakė J. Kirby.

JAV, bendradarbiaudamos su ES, ieško teisinių būdų, kaip nukreipti 300 mlrd. dolerių Rusijos turto Ukrainos atstatymui ir kitoms reikmėms, spalio 5 d. sakė JAV valstybės sekretorius Anthony Blinken.

Septynių šalių grupė (G7) svarsto galimybę konfiskuoti Rusijos turtą ir perduoti jį Ukrainai, gruodžio 16 d. rašė „Financial Times“.

Jungtinės Valstijos, kurios anksčiau viešai nepritarė konfiskavimo idėjai, savo G7 sąjungininkėms pranešė, kad rado lėšų turtui konfiskuoti pagal tarptautinę teisę.

 

„G7 narės gali imtis veiksmų konfiskuoti Rusijos suverenų turtą kaip atsakomąją priemonę, kad būtų nutraukta Rusijos agresija“, - sakoma JAV dokumente, kuris buvo išplatintas G7 komitetams.

A. Blinken ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius David Cameron kalbėjosi telefonu ir aptarė paramą Ukrainai, kaip sausio 2 d. pranešė Valstybės departamentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: