Kremlius nusivylė „Kinžalais“. Kas jiems negerai (Video)  (1)

Vaizdo įraše matyti, kad „Kinžal“ neatitinka deklaruotų charakteristikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos hipergarsinė raketa „Kinžal“ pasirodė esąs ne toks baisus ginklas, kaip teigė Rusijos propaganda. Apie tai rašo britų leidinys „The Telegraph“, analizuodamas šių raketų panaudojimo atvejus.

Pastebima, kad Ukrainos gautos priešlėktuvinių raketų sistemos „Patriot PAC-2“ ir „PAC-3“ sėkmingai numušinėja „Kinžalus“ mažiausiai nuo gegužės mėn. Tačiau didžiausią sėkmę Ukrainos oro gynyba pasiekė sausio 2 d., kai sugebėjo numušti 10 iš 10 tą dieną paleistų raketų.

„Stebėtojai atidžiai išstudijavo smūgių vaizdo įrašus, kad suprastų, kaip nuvilia ši raketa. Kremlius nusivilia“, – rašo leidinys, be kita ko, cituodamas vieną iš tokių vaizdo įrašų, kur perimta raketa nukrenta į Dniepro upę už Kyjivo.

Ištyrę kelis vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotos „Kinžal“ atakos, ekspertai padarė išvadą, kad šios raketos skrieja ne didesniu nei 1,9 macho greičiu, o ne 5 machų. Bent jau paskutinėje skrydžio fazėje. Ekspertai pažymi, jog tai labai svarbu.

 

„Nors „Kinžal“ gali skristi 5 machų ar dideniu greičiu per savo efektyviausią skrydžio dideliame aukštyje fazę – iš karto po paleidimo, ji labai sulėtėja, kai leidžiasi žemyn ir artėja prie tikslo. Kai ji vis žemėja ir lėtėja, ją lengva numušti „Patriot“ baterija“, – pažymi leidinys.

Be to, kiekvienas sėkmingas hipergarsinių raketų perėmimas suteikia oro gynybai daugiau informacijos apie tai, kaip geriausiai numušti tokius taikinius, sako Janas Kallbergas, Europos politikos analizės centro raketų ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(4)
(102)

Komentarai (1)