„Ultros“, įvairaus plauko radikalai, civiliai iš skurdžių „subjektų“. Rusija į karą meta „Espanjolą“. Kas tai?  ()

„Vieningoji Rusija“ įsigijo savo privačią kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino partija „Vieningoji Rusija“ įsigijo savo privačią kariuomenę – vadinamąją „Espanjola“, kurią naudoja kovai su ukrainiečiais.

Tai pranešė Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas. Anksčiau ši teroristų formacija buvo vadinamojo „Vostok“ bataliono, kaip Rusijos futbolo chuliganų savanorių būrio, struktūros dalis.

„Nuo 2023 metų „Espanjola“ priklauso Putino partijos nariams – teroristų dalinys gavo privačios karinės kompanijos statusą, vyksta aktyvus verbavimas, kurį finansuoja „Vieninga Rusija“, – pažymi žvalgybos tarnyba.

Pranešime teigiama, kad „Espanjola“ verbuoja vadinamas futbolo „ultras“, įvairaus plauko Rusijos radikalus, ypač simpatizuojančius nacių ideologijai, taip pat paprastus civilius iš skurdžių Rusijos Federacijos „subjektų“ ir laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų - pastarieji naudojami „mėsos“ šturmuose, siekiant sukurti „kovinio vieneto“ statusą.

 

„Espanjola“ verbavimo punktuose laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose savanoriams už tiesioginį dalyvavimą karo veiksmuose prieš Ukrainą pažadama 220 tūkst. rublių (eurais- 2203,22). Sutartis su jais sudaroma mažiausiai šešiems mėnesiams.

Žmones mirti už Maskvą vilioja ir „draudimo įmokos“: 1 mln. rublių – nedidelė trauma; 2 milijonai rublių - vidutinio sunkumo sužalojimas; 3 milijonai rublių - rimta žala; 5 milijonai rublių - mirtis.

„Tačiau finansinė motyvacija dažniausiai yra tik jaukas. Daugumai naujokų pats pirmasis mūšis tampa bilietu į vieną pusę. Kad nemokėtų artimiesiems už Maskvos atsiųstų maitintojų mirtį, žuvusiųjų ir sunkiai sužeistųjų iš mūšio lauko  rusai jų nepaima, juos registruoja kaip „dingusius be žinios“, – praneša GUR.

 

Žuvusiųjų ir sunkiai sužeistųjų iš mūšio lauko užverbuotų „patrankų mėsos“ rusai nepaima, jie registruojami kaip „dingę be žinios“, kad nemokėtų savo artimiesiems rublių už Maskvos išsiųstą maitintoją mirti“, – informuoja Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: