Skelbiama apie galimą Gerasimovo žūtį  ()

Internete plinta informacija, kad ketvirtadienį, sausio 4 d., per Ukrainos ataką okupuotame Kryme, žuvo Rusijos Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Newsweek“ rašo, kad socialinių tinklų vartotojai ėmė klausinėti, kur yra Rusijos generolas Gerasimovas. Šie klausmai kilo po to, kai Ukraina atakavo Rusijos vadavietę netoli Sevastopolio ir karinį dalinį prie Eupatorijos.

„Newsweek“ pažymi, kad nepatvirtinti gandai apie Gerasimovo žūtį, atrodo, pradėjo sklisti po to, kai „Twitter“ puslapis „WarVehicleTracker“ pasidalino rusų socialiniuose tinkluose publikuotu tekstu: „Pirminiais duomenimis, išpuolio prieš Krymą metu prie Sevastopolio vadavietėje buvęs Valerijus Gerasimovas žuvo“. Rusai tekstą išsitrynė arba jo net nebuvo, nors „WarVehicleTracker“ tvirtina, kad tekstas buvo tikras.

Nėra įrodymų, kad Gerasimovas buvo likviduotas. Net nėra įrodymų, kad išpuolio metu jis buvo Kryme. Nei Rusija, nei Ukraina šių gandų nekomentavo.

 

Beje, tai ne pirmas kartas, kai pasklinda gandai apie galimą Gerasimovo žūtį. 2022 metų gruodį „New York Times“ pranešė, kad Ukrainos valdžia bandė likviduoti Gerasimovą, kai jis buvo priešakinėse fronto linijose Ukrainoje.

(117)
(8)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: