Rusijos raketos - užmaskuotos Šiaurės Korėjos raketos? (Video)  ()

Neseniai į Charkivą paleistos Rusijos raketos uodegos dalies nuolaužų tyrimas rodo, kad tokias galėjo tiekti Šiaurės Korėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau informaciją reikia papildomai patikrinti.

Tai sakė Charkivo apygardos prokuratūros atstovas Dmitrijus Chubenko.

„Po smūgio labai didelės dalys liko nepažeistos, įskaitant uodegos dalį, pagal kurią galėjome pamatyti, kad tai netipinė „Iskander“ raketa“, – sakė atstovas ir pridūrė, jog šiuo metu vyksta tyrimai.

D. Chubenko pažymėjo, kad anksčiau nebuvo užfiksuota atvejų, kai rusai būtų bandę paslėpti žymes ant raketų, kurias jie paleido į Charkivo sritį.

„Bandymas ištrinti skaičius ant tam tikrų dalių rodo norą nuslėpti informaciją apie raketą. Be to, matome iš vidinės įrangos: užrašai viduje nėra per daug tvarkingi ir daromi atsitiktinai. Dažniausiai tokiose raketose, pagamintose tiek Tarybų Sąjungoje, tiek jau Rusijoje užrašai labai tvarkingi, viskas atlikta labai kruopščiai, kai kuriais atvejais net gamyklos darbuotojų pavardės sudėliotos, kad būtų nustatyti atsakingi asmenys – kas tiksliai ką padarė.  O čia esantys užrašai, skaičiai, santrumpos yra skirtingų tipų“, – sakė D. Chubenko.

Jis pridūrė, kad ekspertai abejoja ne tik dėl kokybės. Nustatyta, kad ištirtos nuolaužos ir tikroji raketa „Iskander“ turi techninių skirtumų.

 

„Ši raketa yra šiek tiek didesnė už „Iskander“, tiesiogine prasme 10 mm skersmens. Ji skiriasi vidumi: tai yra laidų apvija, nes „Iskander“ turi apsaugą nuo elektroninio karo, specialius valdiklius. Čia jų trūksta, čia laidai tiesiog eina raketos viduje“, - sakė D. Chubenko.

Yra ir kitų techninių skirtumų. Tačiau ekspertai negali tiksliai pasakyti, kad tai Korėjos gamybos raketa. Prokuratūra teigia, kad arba Rusijos Federacija perėjo prie aplaidesnės raketų gamybos, arba tai gali būti kitoje šalyje pagaminta raketa.

 

„Remiantis internete esančia informacija, įskaitant nuotraukas iš Šiaurės Korėjos paradų, žiūrint į purkštukus, pažiūrėjus į šios raketos uodegą – ji atrodo labai panašiai. Ir tikrai, Šiaurės Korėjos raketa buvo sukonstruota remiantis „Iskander“. Todėl mes linkstame prie versijos, kad galbūt tai Šiaurės Korėjos pateikta raketa. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, jog šiuo metu nėra tiesioginių įrodymų, kad tai buvo Šiaurės Korėja ar kita šalis “, – pažymėjo D. Chubenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: