[Žinios trumpai] Baltarusijoje prie sienos su Ukraina tempiamos „Iskander-M“ raketų sistemos  ()

Nors Baltarusijos pajėgos neprisijungė prie Ukrainos puolimo, Baltarusija Rusijai padeda kitais būdais. Pavyzdžiui, leisdama naudotis savo teritorija kariniams veiksmams organizuoti, teikdama pagalbą logistika, skleisdama prieš teisėtą Ukrainos valdžią nukreiptą informaciją. Dabar prie sienos su Ukraina Baltarusijoje gabenamos „Iskander-M“ raketų sistemos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-29 [Žinios trumpai] Baltarusijoje prie sienos su Ukraina tempiamos „Iskander-M“ raketų sistemos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas. Teigiama, kad „Iskander-M“ sistemos gabenamos Gomelio regione, į šiaurę nuo Černihivo. Ginkluotų kolonų judėjimą šiais laikais padeda sekti ir civiliai gyventojai, kurie fiksuoja pajėgas ir dalinasi ta informacija socialiniuose tinkluose.

„Iskander-M“ raketos yra trumpojo nuotolio, tačiau jos gali nešti įvairias kovines galvutes, įskaitant nukreiptas prieš bunkerius, kasetinę amuniciją, elektromagnetinių impulsų prietaisus ir taip toliau. „Iskander-M“ raketų sistemos gali suduoti ir taktinį branduolinį smūgį. „Iskander“ raketų sistemos yra dislokuotos ir Kaliningrado srityje. Priklausomai nuo konfigūracijos, jų veikimo nuotolis gali siekti 400-500 km. Rusija naudojo „Iskander-M“ kare Gruzijoje, Sirijoje ir Ukrainoje. Apsiginti nuo „Iskander-M“ yra sudėtinga dėl to, kad šios raketos manevruoja viso skrydžio metu.

 

„Iskander-M“ juda ne tik Gomelyje, bet ir Kalinkavičuose į šiaurę nuo Kijevo. Nors pastaruoju metu Rusijos puolimas Ukrainoje išsikvėpė, manoma, kad vyksta persigrupavimas. Išsekę kariai keičiami, ruošiamos papildomos pajėgos.

(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()