[Žinios trumpai] „Jeigu Ukraina gautų 80 naikintuvų, 100 naujų tankų ir keturis šimtus šarvuočių, situacija fronte visiškai pasikeistų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-03-28 21:07
negausite jūs nieko, nes pasak vietinių suzombėjusių "karo ekspertų", jūs nemokate jais naudotis ir visas paslaptis nutekinsite rusams, todėl jums duoti nieko nereikia o migai ir taip jums nepadės, nes rusai oro erdvės nekontroliuoja, supraskit pagaliau, kad jūs ją beveik kontroliuojate su artimojo nuotolio stingeriais lakstydami po UA laukus ir vaikydamiesi RU migus, sėkmės vyrai, mes su jumis, slava ukraini!
Gastonio 2022-03-28 21:52
Kaip pesimistinis tonas turėtų padėti šioje situacijoje? Ar čia tiesiog "garsiai" išreiškiamas apmaudas? Jie ir taip nemažai gauna, stambūs miestai nėra užimti ir vargu ar bus šturmuojami, net būnant sofos ekspertu atrodo nerealu tai daryti turint kartais mažesnes pajėgas už besiginančius. O ginimuisi būtent tokie ginglai, kokie dabar yra, ir reikalingi. Kas jau sunaikinta - sunakinta, vargiai būtų padėję ir tie lėktuvai, apie kuriuos čia kažkada rašė. Didelių miestų apsuptis amžinai nesitęs - RU laikas svarbus ne ką mažiau.
Balkis 2022-03-28 22:37
sparnuotosios raketos daro labai daug žalos, sunkiai ar praktiškai neįmonamo UA nuo jų atsiginti, todėl kaupti kažkokius didesnius resursų rezervus labai sunku, nes RU pasiekia viską - naikina kareivines, ligonines, miestus, žudo žmones, ir turi karinį pranašumą. Bet matyt svarbesnis klausimas ko vakarai siekia UA, ar kad UA išlaisvintų savo teritoriją? bet pagal tai kas dabar vyksta atrodo, kad vakarų tikslas užšaldyti šį konfliktą. Dėl to ir tiekia ginklus tik ginybai. Tai ir daužysis kol vienokių ar kitokių resursų kažkam pritrūks, jei situacija nesikeis.
IceBullet 2022-03-28 23:01
Nepaisant visu tu verkslenimu del griaunamos Ukrainos, dabar musu pagrindinis interesas - kuo daugiau sunaikintos rusu technikos ir ju lavonu. Taip pat, kad kuo ilgiau tai truktu. Tuo paciu neisprovokuojant branduolinio karo. Ciniska, bet vakarai viska daro 100% teisingai ziuredami savo interesu.
kestutisz 2022-03-28 23:41
Nėra neįmanoma. Tas kalibrų reklaminis 2.9 macho greitis yra tik pačiai pabaigai, paskutiniam įgreitinimui kai jau net nebėra valdoma.Iki to skrenda berods 0.8 macho kruiziniu greičiu (todėl ir yra kruizininės). Ir tai čia yra kaip papildomas priedas, nebūtinai visose raketose. Todėl ir mėtosi jų liekanos kažkur laukuose kur buvo paimti net stingeriu. Spėju partneriai irgi pradėjo geriau detektuoti paleidimus/trajektorijas, o po to reikia operatyviai sureaguoti esantiems kelyje. Laukiu, kad į tokius paleidimus prasidės ir teisingas atsakas. Ok dėl atsako komplikuota jei paleidimas iš chuilostano, bet jei iš kokio laivo - ko gi neišbandžius kokio tyliai pasiskolinto harpoono ir nepasidžiaugti kaip greitai, sunkiomis sąlygomis, išdevelopinom savo Neptune'ą.
zaliaakis 2022-03-29 07:54
Rusai turi labai daug senos karinės technikos. Labai daug ir bando pulti kiekiu. Dar jie negaili žmogiškos jėgos. Eiliniai kariai neturi jokios info kas darosi. Tik žino įsakymus. Viskas yra vilkinama, kad karas tęstųsi kuo ilgiau. Europa dusinama su pabėgėliais. Naftos magnatai lobsta. Ginklų prekiaiviams aukso amžius prasidėjo. Interesų daug kad karas greitai nesibaigtų....
Senas kareivis 2022-03-29 17:26
[quote="IceBullet" Ciniska, bet vakarai viska daro 100% teisingai ziuredami savo interesu.[/quote] IceBullet, ruskiai bombarduoja Ukrainą, bet kalti Vakarai:) Padleckiuk, čia tu sėdi, ar ne tu? O gal Vaišvila, o gal Navakas? Ir kada gi tu, vaikeli IceBullet, išmoksi normaliai lietuviškai rašyt? Slava Ukraine. putin - xuilo. Šlovė Landsbergiams (visiems).
Senas kareivis 2022-03-29 18:03
Balki, Vakarai kalti dėl to, kad chuilostanija užpuolė Ukrainą? Šiaip šaltas karas yra geriau nei karštas karas.
IceBullet 2022-03-29 18:56
Senas kareivi, tau su teksto suvokimu prastokai? Juodu ant balto parasiau, kad noriu matyti kuo daugiau rusu lavonu ir sunaikintos technikos. Ilgas karas = daugiau lavonu, trumpas karas = maziau lavonu. Daugiau lavonu = tolstanti sekancio karo perspektyva. Kas mums yra labai gerai.
conjurer 2022-03-29 20:23
Manau mes visi norim, nes kuo daugiau lavonų, ypač kuo daugiau sunaikintos technikos, tuo ilgiau taika tęsis po karo. Tik dabar rusai po truputį pereina į ginybines pozicijas, kas lems mažiau žuvusių. Spėju jie norės laikyti jau užimtas teritorijas, ir vykdyti jose genocidą. Taigi jei frontas nejudės, karo įšaldymas gali būti nenaudingas. Tikiuosi okupantai bus greitai išstumti, ir karas ilgiau tęsis kryme bei rytuose.
immortallt 2022-03-29 20:34
Sparnuotąsias raketas sėkmingai talžo ukrainiečiai. iš 60 paleistų tik 6 taikinį pasiekė čia šeštadienį berods. "Negausite nieko" yra drąsoka teigti, kai gavo javelinų ir stingerių daugiau, nei rusai ant popieriaus turi tankų ir lėktuvų. Sakau ant popieriaus, nes didelė dalis seno tranto, net jei variklius užvesi, važiuoklės tiek bus surūdijusios, kad net nepajudės iš vietos. Tas pats ir su jų sparnuotosiomis raketomis, normaliai neprižiūrėjo, tai jos net tinkamai neveikia, ką jau kalbėti, kad operatoriai nekvalifikuoti, arba dar ir girti.
Balkis 2022-03-29 22:04
tik vakarai kalti, ir tai patys dabar pripažįsta, dar jie kalti, kad dabar leidžia UA ėst, o EU apskritai šiame kontekte tapo keiksmažodžiu jie mat bijo atomo, bet reikia suprast, kad kol nepažeisi RU sienų atomo rėžimas neleis, bet vakarai, kaip visada žiūri savo interesų UA žmonių kraujo sąskaita, t.y. leidžia draskyt UA, bet kartu ir sekina RU - sekinti RU jų pagrindinis tikslas
AAA000 2022-03-30 00:39
sitas variantas nera jau toks blogas. Ukrainoje jis gi buvo Donbase nuo 2014. stabili karo zona susiformuoja. apie 80km juosta. nu ir pasizudo vienas kita kazkiek - bet minimaliai. apsisaudo artilerija. raketom apsimeto. ir Izraelis tokia turi. ir pietu Koreja. moderniausios karines kilmes apsaugos technologijos irgi is tokiu zonu pagrinde. tiesiog ne salta gelezine siena - kur niekas nevyksta. o "karsta" siena. ziurint teritorijos panaudojime - nu negali ten zemdirvystes kelt... ekologiskai nekazkas... kainuoja resursu - palaikyt tokia nesamone... bet visumoje - nieko ziauraus ten nevyksta. beveik kaip gyvent salia aktyviu vulkanu vienintelis variantas susitart ukrainieciams su rusais bent kokiam 20-30 metu ramybes, as manau teks aukot Kryma minimum. + greiciausia tada dar tures ir karstaja zona, kaip nemokama prieda ir bus jau buvusi situacija ir toliau visi ruosis ateities karui... tik rimciau as realiai manau geresnis variantas pasauliui dar pakariaut su rusais ilgiau. kol pervirs ju mentalitetas - kad "rusu imperija" - sudinas reikalas. rusu uzsienyje irgi daug - bus spaudimas kazkoks finansinis. intero lengvai neuzblokuosi. o jei taps siaures koreja-2 - patys rusai kvailiai - gaus ka ir norejo "rusu tauta"... problema cia as manau visada vietiniuose. ir cia butent demokratijos principo yda. kad dauguma lemia. bet dauguma gali but debilai. kaip ir Lietuvoje ta matom - debilai renka konservus. nu kazkaip surenka tas "daugumas" . ir velkames visada pazangaus pasaulio gale - kol to nepakeisim IS ESMES siulau keist mastyma - draugai vatnykai konservu fanai - i labiau vakartietiska. nes kalti tik JUS. manes nevelkit - as renkuosi vakarietiska pazanga ir technologijas, o visus politikelius laikau zmonijos atmatom ir visuomenes siukslem... svarbiausias rodiklis cia labai paprastas - jei visuomeniniai mokesciai ir "valdiska" kontrole (valstybeje kaip subjekte) virsija 50% (nuo visu veiklu) - vadinas yra susiformaves valstybinis "katilas" ir elementari vagiu gauja. ir nesvarbu kiek jie "teigioami" ar "neigiami" palyginus su kazkuo kazkur... cia tiesiog banditinio principo valstybe. o ne visuomenines iniciatyvos - kaip vakaruose. tokioje situacijoje visuomenei yra palikta tik imitacine teise rinktis... va sitas nutiko Lietuvoje. vakarai ziuri labiau savos visuomenes interesu. o jus to nesuprantat - kad tai nera blogis savaime. jus dauguma vis dar kovojat kaip kazkokie sovietikai uz "taika visam pasauly" uztai ir tarpsta tokie visokie oziai su anukeliais - jie ta suvokia ir naudojasi situacija... --------- kas liecia parama ukrainieciams - jei mes nerinktumke konservu paskutinius desimtmecius - gyventume ekonomiskai bent dvigubai-trigubai geriau. ir DE FAKTO galetume paremt ukrainiecius 2-3 kartus labiau DABAR. kai jiems tokia problema. tai pamastykit kiek netiesiogiai nuzudet ukrainieciu balsuodami uz konservus!!! pameginkit nugincyt sita mano teigini - savo suknistom blevyzgom ir buhalterijom
DariusVeršininas 2022-03-30 11:44
Gal gali apšviesti konkrečiau kaip geriau gyventume 3 kartus geriau? BVP panašus būtu kaip Ukrainos ar Graikijos? Gyventoju turėtume daugiau, apie 7 mln.? Vidutinis Mėnesinis bruto darbo užmokestis būtų apie 5000€? Metinė infliacija nebūtu pakilusi, ir būtų tik 6% ar arčiau 0? Pensija butu 1240€? Nedarbo lygis butu nukrites iki 0%? Nors ir dabar ganėtinai mažas. Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai butu padidėje 3 kartus?