„Dar niekada nebuvo taip pavojinga. Fronto zona užtvindyta FPV dronais ir ne tik.“ Skelbiama apie mirtiną poveikį. Kas vyksta  ()

„Morališkai stiprūs. Bet fiziškai esame išsekę.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plačiame Ukrainos centrinio ir rytinio fronto ruože Rusijos atakos pastaruoju metu buvo tokios intensyvios, kad veikti netoli fronto linijos dar niekada nebuvo taip pavojinga, rašo „New York Times“, remdamasis Ukrainos kovotojų pasakojimais.

„Morališkai stiprūs. Bet fiziškai esame išsekę“, – pažymėjo vieno bataliono, kurio kovotojai neseniai persikėlė į fronto liniją, vado pavaduotojas.

Leidinys rašo, kad Ukrainos kariai didžiojoje fronto linijos dalyje oficialiai veikia gynybos režimu. Tik pietiniame Chersono regione jie vis dar tęsia puolimą. Tačiau kovos neatslūgo, Rusijos kariai dabar eina į puolimą, pažymi NYT.

Robotynės, esančios Zaporižios srities pietryčiuose, užėmimas buvo riba, kiek Ukrainos kariai sugebėjo pasistūmėti per savo vasaros kontrpuolimą. Proveržio nebuvo. Dabar apkasuose aplink Robotynę rusų daliniai puola kasdien. Pasak vadų, Ukrainos kariai bando nedelsiant reaguoti kontratakuodami“, – pažymi leidinys.

Ukrainos karių teigimu, nuo 2023 metų kovo jie patyrė papildomą naikinamąją galią – Rusijos planiruojančias bombas ir FPV dronus. Būtent tai privertė Ukrainos kariuomenę sutelkti dėmesį į judėjimą fronte pėsčiomis.

 

Pažymėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosios panaudojo tokius dronus atakoms, rusai nukopijavo šią taktiką ir pastarosiomis savaitėmis fronto zoną užtvindė FPV dronais, o tai sukėlė mirtiną poveikį.

NYT rašo, kad Ukrainos karių nuostoliai yra dideli visose fronto dalyse. Pastaraisiais mėnesiais beveik visi buvo sužeisti arba stebuklingai išsigelbėjo, sakė kariai.

„Mums trūksta žmonių. Turime ginklų, bet trūksta žmonių“, - sakė brigados vadas.

Ir vis tik daugelis kovotojų išlieka optimistiški, rašo leidinys.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: