[ŽT] Kas rinks jų lavonus? Štai kaip kariauja Rusija  ()

Prie Kupjansko rusų įsibrovėliai veržiasi bangomis, bet kaupia rezervus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 14-osios atskirosios mechanizuotos brigados atstovė majorė Nadija Zamryga pranešė, kad rusai prie Kupjansko „kiek sumažino atakų skaičių, tačiau savo ketinimų neatsisakė. Tokią situaciją jau matėme. Užpuolikai dirba bangomis, traukia rezervus. Kai priešo atakų skaičius per dieną viršija 10-15, jie bando rasti silpnąsias vietas. Jų pėstininkai žengia į priekį, atvažiuoja sunkioji technika ir mašinos, gabenančios amuniciją ir maistą“.

Anot jos, kai rusai patiria nuostolių, savo žuvusiųjų ir sužeistųjų neišsiveža. „Jie traukiasi į savo pozicijas, o kai kuriomis dienomis matome mažiau nei dešimt atakų. Dabar toks laikotarpis“, – sakė Zamryga.

Ji teigė, kad rusai prie Kupjansko patyrė didelių nuostolių. Rusai ten prarado labai daug karių ir dabar vėl kaupia rezervus. „Šiuo metu priešas bando papildyti žmogiškųjų išteklių atsargas. Dauguma jų – mobilizuoti asmenys, neseniai atlikę laisvės atėmimo bausmę. Tokių yra labai daug. Manome, kad priešo atakų skaičius greitai padidės“, – sakė 14-osios atskirosios mechanizuotos brigados atstovė.

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: