F-16 jau čia pat. Belgorodas jau geriau turėtų melstis būti apšaudytas HIMARS  ()

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pradėto plataus masto karo pradžioje Belgorodo gyventojai svajojo apie pergalingą žygį per Charkovą, tačiau dabar jie turėtų džiaugtis, jei juos apšaudytų HIMARS, sako apžvalgininkas Ivanas Jakovinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad Belgorodo miesto karinių objektų apšaudymo klausimas yra gana svarbus Rusijos Federacijai. Kodėl? Todėl, kad jis leidžia rusams pajusti, su kuo jie atėjo pas ukrainiečius, kai pradėjo plataus masto invaziją. Belgorodo srities gubernatorius, vardu Gladkovas, šią savaitę paskelbė, kad iš miesto palaipsniui bus išvežami vaikai, ir buvo paskelbta evakuacija. Jis sako, kad vaikams ten būti nesaugu, todėl jie bus išvežti į kitus Rusijos Federacijos regionus.“, - sakė Jakovinas.

Tam tikra prasme Belgorodo gyventojai patirs tai, ką maždaug prieš dvejus metus patyrė Ukrainos gyventojai, prasidėjus visavertei invazijai. Belgorode jau pradedami formuoti evakuacijos traukiniai. Iš ten bus išvežami vaikai ir kitų amžiaus grupių žmonės.

„Įdomi Belgorodo gyventojų nuomonė apie įvykius. Skaitau, ką jie rašo viešai, ir su kai kuriais iš jų net kalbėjausi. Visi jie sako maždaug tą patį: Charkovas, esantis už 80 kilometrų nuo jų miesto, jiems visada buvo artimesnis ir svarbesnis už Maskvą. Todėl jie vadina beprotybe, kai į Charkovą ir iš Charkovo skrenda raketos. Jiems tai nepatinka. Jie labai nepatenkinti Vladimiru Putinu ir tuo, ką jis daro vykdydamas savo pradėtą karą. Šie žmonės pamažu pradeda suprasti.“

„Rusijoje pastebėjau požiūrį, kad miestų apšaudymas lemia Vladimiro Putino pozicijų ir jo reitingų stiprėjimą. Aš su tuo nesutinku. Man atrodo, kad Belgorodo pavyzdys rodo visiškai priešingą dalyką, nes žmonės, nepaisant propagandos, nepaisant to, kad jiems buvo plaunamos smegenys, supranta, kas kaltas dėl visko, kas vyksta. Žinoma, yra ir tokių, kurie nesupranta. Bet plačiosios masės supranta, kad ukrainiečiai yra priversti šaudyti. Ukrainiečiai to nepradėjo. Šis karas visų pirma susijęs su Vladimiru Putinu, tai jo valdžios kūrinys.“

 

Beje, įdomu, kad pačioje plataus masto invazijos pradžioje Belgorodo gyventojai buvo laimingi. Jie buvo įsitikinę, kad dabar Charkovas bus prijungtas prie Belgorodo srities, ir jie gyvens ilgai, gerai ir turtingai. Tačiau dabar jie supranta, kad nieko panašaus neįvyks, jų laukia ilgas, o gal net nesibaigiantis karas. Jie dėl to nebesidžiaugia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: