„Dabar rusai galvoja, bet ilgai negalvos...Teks priimti sprendimą.“ Kas vyksta Pietuose  ()

Ukrainos gynybos pajėgos tęsia karines operacijas kairiajame Dniepro krante.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos tęsia karines operacijas kairiajame Dniepro krante. Pastarosiomis dienomis šia kryptimi užfiksuotas didelis priešo orlaivių sunaikinimas, todėl dėl oro paramos stokos priešo veiksmai buvo ne tokie veiksmingi. Apie tai „24 kanalui“ kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas ir instruktorius lakūnas Romanas Svitanas.

Pasak jo, šie įvykiai lėmė, kad 18-ajai Rusijos jungtinei armijai šia kryptimi susiklostė nepalanki padėtis. Ji patyrė didelių nuostolių (30–40 proc.) ir buvo priversta trauktis, kad papildytų savo atsargas. Šios fronto dalies okupantai labiausiai kenčia nuo tiekimo iš Rusijos teritorijos trūkumo, nes tai yra labiausiai nutolęs taškas nuo šalies agresorės.

„Tai stipriai pajuto 18-oji Rusijos armija, kurią dabar bandoma paremti oro desantininkais. Tačiau net ir šie desantininkai gali atlaikyti tik kelias dienas, galbūt savaites, o po to jie taip pat turės būti atitraukti“, - sakė Svitanas.

Jis pridūrė, kad, ateityje, spaudžiamas priešas turės trauktis į trečiąją gynybos liniją, vadinamą „Surovikino linija“, kuri yra 15-20 kilometrų nuo Skadovsko. Dabar rusai tokio sprendimo dar nepriėmė, nes tai leistų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsitvirtinti kairiajame krante, sukurti veikiantį placdarmą ir laukti pakankamo skaičiaus orlaivių tolesniam puolimui Krymo link.

 

Jis daro išvadą, kad traukdamiesi į šią gynybos liniją rusai neteks Skadovsko, kuris bus tiesiogiai kontroliuojamas Ukrainos gynybos pajėgų artilerijos.

„Todėl dabar rusai galvoja, bet ilgai negalvos, kai tik pakankamas kiekis mūsų technikos nukeliaus į kairįjį krantą, jie greitai priims tokį sprendimą ir grįš atgal maždaug iki Skadovsko. Bet reikia prisiminti, kad tokie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai bus įmanomi tik tuo atveju, jei bus pakankamai pajėgų, priemonių ir aviacijos. Be jų šios srities geriau neliesti, nes tai virs grėsme Ukrainos kariuomenei“, – sakė karo ekspertas.

 

Svitanas įsitikinęs, kad dabar pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduotis Pietuose yra patekti į Krymo regione esančią perėją – į Perekopą ir Čongarą.

Jis mano, kad aktyvių karo veiksmų pietuose pradžios ženklas bus rusų pasitraukimas iš Kinburno nerijos, po kurio prasidės Dniepro kirtimas ir aktyvūs Ukrainos gynybos pajėgų veiksmai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(6)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: