Beveik Stalingradas. „Esame 1942-uosiuose. Reikia kloti pamatą“  ()

Įvykiai, kurie įvyks fronte 2024 m., lems galimą karo pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvykiai, kurie įvyks fronte 2024 m., lems galimą karo pabaigą. Karas atsidūrė aklavietėje – nė viena pusė dabar neturi pakankamai išteklių ir pajėgų dideliems puolimams ir proveržiams.

Tokią nuomonę išsakė istorikas Jaroslavas Hrycakas, praneša „Radio svoboda“. Jis pažymėjo, kad tai užsitęsęs karas, o šio karo sprendimas yra ne tik Ukrainos, bet ir Vakarų atsakomybė.

„Santykinai kalbant, dabar esame ne 1939 m., o 1942 m. Tada buvo Stalingradas, tai yra, grįžimo į kitą pusę pradžia. Ir klausimas, ar mes paklosime šį pamatą. Būtų nuodėmė sakyti, kad tai tik Ukrainos atsakomybė, nes tai yra ir Vakarų atsakomybė. Nes šis karas užsitęsęs, o užsitęsęs karas turi savo logiką“, – pastebėjo istorikas.

Jis pabrėžė, kad frontas yra labai svarbus, tačiau užsitęsusiuose karuose labai svarbus ir užnugario stiprumas, kuris lemia ir tolimesnę karo eigą. Hrycakas pažymėjo, kad karas galiausiai nesibaigs lemiama karine pergale ar kariniu paradu.

 

„Nes karas galiausiai nesibaigia lemiama karine pergale ar kariniu paradu. Jis baigiasi vienos pusės žlugimu“, – kalbėjo istorikas.

Jis taip pat pridūrė, kad, kol Ukraina turi prieigą prie Vakarų išteklių, šalis agresorė Rusija neturi jokių šansų. Bet, anot jo, reformuotis turi ne tik Ukraina, bet ir patys Vakarai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: