Rusai įsiuto. „Kultūra paliko šalį.“ Ką pasakė Vaikulė (Foto)  ()

Vaikulės žodžiai įsiutino rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš plataus masto karą Ukrainoje latvių dainininkė Laima Vaikulė buvo viena populiariausių atlikėjų Rusijoje. Nuo vasario 24 dienos ji remia Ukrainą ir ukrainiečius, taip pat viešai kritikuoja okupacinės šalies vadovybės ir tam pritariančių veiksmus.

Dėl šios priežasties propagandistai Vaikulę įvardijo kaip vieną iš savo „aukų“ – spauda sugalvoja apie ją visokias istorijas, taip pat publikuoja jos interviu su „ekspertų“ komentarais, kad kurstytų žmonių neapykantą.

Neseniai Rusijos žiniasklaida išplatino dainininkės citatą, kurioje ji kritikuoja įsivaizduojamą rusų kultūros didybę – laikydami Dostojevskio tomą rankose ir bilietą į rusišką baletą, rusai įsivaizduoja esantys teisuoliais. Tiesą sakant, tie, kurie tiki propagandistais ir pritaria karui, yra tiesiog neišsilavinę ir kraujo ištroškę žmonės, esantys labai toli nuo „balių, šampano, lakėjų ir kariūnų“.

Dar didesnį rusų pasipiktinimą sukėlė Laimos pareiškimas, kad jų kultūra paliko šalį kartu su karą pasmerkusiais menininkais. „Jie kaip zombiai žiūri į Putiną ir klauso, kaip jis sako, kad jei jie nebūtų puolę, būtų puolusi Ukraina. Ar gi galima klausytis tokio kvailumo ir tikėti šiuo kvailumu? Todėl, kaip kažkas labai gerai pasakė: „Kultūra yra ne Rusijoje, kultūra ten, kur yra Maksimas Galkinas ir Alla Pugačiova. Štai kur ta kultūra“. Nereikia nieko sau priskirti. Taigi dabar kultūra persikėlė – kartu su režisieriais ir aktoriais. Štai kur ta rusų kultūra“, – įsitikinusi Laima Vaikulė.

 

Pastebėtina, kad frazė apie kultūrą nepriklauso pačiai dainininkei, ji tik pasakė tai garsiai. Pirmą kartą ji tai pacitavo 2023 metų vasarą, tačiau propagandistai nusprendė nesileisti į detales ir apkaltino „nesąžiningą“ Laimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(1)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: