„Atėjo lemtinga diena Ukrainai“. Visa šalis laukia sprendimo  ()

„Prašome pasitikėti tik oficialiais šaltiniais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimas dėl mobilizacijos įstatymo projekto bus priimtas Susitaikymo komitete ketvirtadienį, sausio 11 d., skelbia Ukrainos parlamento partijos „Liaudies tarnas“ vadovas Davidas Arachamija.

„Nustebome perskaitę apie tariamus mūsų frakcijos sprendimus viešuose su mumis nesusijusių žmonių puslapiuose. Kaip ir anksčiau, prašome pasitikėti tik oficialiais šaltiniais“,rašė D. Arachamija.

Jis pažymėjo, kad visi sprendimai dėl įstatymų projektų svarstymo bus priimami Susitaikymo taryboje, į kurią kviečiama karinė vadovybė ir Krašto apsaugos ministerija, rašo „RBC Ukraine“.

„Taip pat artimiausiu metu bus informacija apie personalo klausimus Ukrainos parlamento komitetuose“, – pridūrė jis.

Anksčiau savo „Telegram“ kanale  parlamentaras Oleksijus Hončarenka pareiškė, kad frakcija „Liaudies tarnas“ tariamai savo posėdyje nusprendė grąžinti mobilizacijos projektą Ministrų kabinetui tolimesniam tobulinimui.

2023 metų gruodžio pabaigoje Ministrų kabinetas pateikė mobilizacijos įstatymo projektą. Dokumentu siūloma iš dalies keisti jo vykdymo tvarką. Įstatymo projektas pastarąsias kelias dienas buvo svarstomas Nacionalinio saugumo komitete kartu su Krašto apsaugos ministerija ir Ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu.

 

Anksčiau Nacionalinio saugumo komiteto vadovo pavaduotojas Jehoras Černijevas minėjo, kad dokumente yra daug ginčytinų klausimų, įskaitant apribojimus vengintiems asmenims. Jis taip pat minėjo siūlymus Seime keisti nuostatas dėl šaukimų elektroniniu paštu platinimo ir atidėjimo tam tikroms gyventojų kategorijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()