„OpenOffice.org“ atsiskyrė nuo „Oracle“ ir pasivadino „The Document Foundation“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2010-09-29 13:09
kažkoks keistas žingsnis...
MarijonasM 2010-09-29 13:32
Jo, visada diegdamas java matai sūlymą naudotis OpenOffice.org , dabar spėju Oracle įdės ką kitą. Manau tai buvo dažniausia vartotojų matoma OOo reklama.
MindaugasV85 2010-09-29 13:33
Na ooo atitekus Oracle, pasikeitė office paketo įcon'ai - jie visi beveik vienodi. Mano manymu tai yra didelis minusas. Įėjus į katalogą, kur 30 dokumentų yra xls formato ir 3 dokumentai doc, teks ilgai pastarųjų ieškoti (jei nenaudosim rūšiavimo pagal plėtinį).
edgarasl 2010-09-29 13:56
Aš Oracle filosofijos nelabai mėgstu ir tikiuosi po atsiskyrimo OO pajudės gera linkme. Pavyzdžiui, pagražės
Smėlis 2010-09-29 14:02
keista, kai žmonėms reikia grožio, o ne funkcionalumo. jūs gal į programas tik žiūrit, o ne dirbat su jomis?
Retry 2010-09-29 14:09
Labai teisingas ir senai lauktas žingsnis. Jau su Sun OOo bendruomenė turėjo problemų, nes norėdamas, kad tavo kodą įtrauktų, turėjai visus copyrightus perduoti SUN, dažnai tiesiog atsisakydavo dauguma pataisymų įtraukti ir pan. Tada buvo sukurtas viena OOo šaka, go-oo (sukūrė Novell), ten buvo apjungta daug klaidų pataisimų ir naujovių, kurių nenorėjo SUN įtraukti. Su Oracle, panašu, kad būtų buvę tik daugiau bėdos. Jau numarino OpenSolaris projektą, kažkas panašaus, matyt, būtų buvę ir su OOo. P.S Iš tikrųjų ne už OOo bus atsakinga Document Foundation, o už tos kodo bazės vystimą. Jie parašė atvirlaiškį Oracle, kad padovanotų Foundation'ui OOo pavadinimą ir logotipus (jie trademarkinti), bet jei Oracle atsisakys, kad yra labai tikėtina, nes OOo jau yra tam tikrą pripažinimą užsitarnavęs vardas, jie turės sugalvoti kitą vardą. Kol kas tas vardas: LibreOffice. P.P.S Oracle kompanijai tai nėra gerai, jei jie planuoja kažkokią OOo ateitį, nes aš taip paskaičiau, kad išėjo dauguma didžiausių bendruomenės aktyvistų.
edgarasl 2010-09-29 14:12
Aišku, funkcionalumas yra svarbiausia, bet OOfice funkcionalumo netrūksta. Trūksta tik patogaus meniu išdėstymo, nes kartais nelengva surasti ko nori (gal palikimas nuo MS office pasilikes), o vat gražesnės aplinkos trūksta. Daugumos žmonių didele dalim simpatijas užkariauja išvaizda, todėl pagražinus OO jis taptų šiek tiek populiaresnis. Naudojam OOfice ir pirmas vartotojo sakinys pereinant is MS office i Open office: "fui koks negražus" ar kažkas iš tos operos
Tadas 2010-09-29 14:14
Žmonės!!!! Kas jūs per žmonės!!!! (Kreipiuosi į straipsnio autorius) Prieš dėdami straipsnius, kad ir kokie apgailėtini jie būtų, į šitą puslapį, nukopijuokite visą tekstą į word'ą ir patikrinkit klaidas!!! Nepatingėkit.., reikia...  <....> „OpenOffice.org“ atsiskirė <...> Tai gal atsiskyrė? 8)
Smėlis 2010-09-29 14:28
asmeniškai OO turiu priekaištų, bet vat išvaizda man labai patinka. senas geras solidus oldschool'as be jokių blaškančių detalių. net įsijungiau pažiūrėt
Mopsiasnukis 2010-09-29 16:01
Nieko keista. Sun'as Oracla sudomino tik del vieno dalyko - kruvos kopyraitu ir patentu, kad galetu trolinti visus i kaire ir i desine, todel vienintelis sio projekto tolesnis zingsnis tik ir tegalejo buti atsiskyrimas. Manau ir mysql dienos suskaiciuotos.
Indigo89 2010-09-29 18:08
As apie oracle susidariau ispudi is duombazes valdymo programeles SQLPlus, tai tas ispudis "Siek tiek" nekoks atrodo, kad programos dizaineriai tebegyventu ms-dos'o eroj Prihackine konsolini langa turi, bet net kursoriaus paslinkti viena pozicija neina, nera ka kalbet apie kazkokiu funkciju automatini uzbaigima ir pan. Bet cia tik mano nuomone apie ju softa tokia...
TomasS 2010-09-29 19:59
OpenOffice kol kas vienintelė alternatyva mokamam produktui iš žinomos kompanijos (po metų-dviejų gal KOffice daugmaž ant kojų atsistos). O štai MySQL - ne vienintelė, ir toli gražu ne geriausi alternatyva. Iki PostgreSQL'o MySQL'ui dar ojojojoj kaip toli.
TomasS 2010-09-29 20:05
Tu supranti, kad parašei daugmaž „užsimerkęs paliečiau kažkokio daikto skirto kažkam kažkokią dalį, fui, drėgna ir nemalonu“? sql+ turi labai aiškų savo pritaikymą - perduoti komandas oraclui iš scenarijų (skriptų). Jei nori gražios ir galingos aplinkos db administravimui - žiūrėk enterprice managerį - maža nepasirodys - daiktas tau pats papasakos, kaip sekasi tavo duombazei ir ką dabar galima būtų su ja padaryti, bei į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Viskas su grafikais, paaiškinimais ir pan.
lmn 2010-09-30 00:27
Manau, kad Oracle reikėjo Sun'o geležies, jog turėtų produktą nuo A iki Ž. Kai kurie produktai paforkinti anksčiau: MySQL - MariaDB OpenSolaris - OpenIndiana va, ir Openoffice atšaka atsirado.
ARGIRTAS 2010-09-30 08:21
Kreipiuosi į sistemos administratorių. Straipsnio pavadinime yra gramatinė klaida: atsiskirė = atsiskyrė.
Redakcija 2010-09-30 10:08
Ačiū, jau pakoregavome!
Mopsiasnukis 2010-09-30 15:36
Nebandziau as Marijos, bet problemos galimybe vistiek islieka, jei kalbam apie kompleksuota infrastruktura, kur bet koks migravimas i kita duombaze reikstu diziuliu resursus. Siaip ir PostgreSQL puikus dalykas, taciau cia greiciau ir neskausmingiau gali perkelti savo mazos imones duombazes ar localhosta. Taciau nepamirskim tokiu dalyku, kaip kad ir Drupalo moduliai, kuriu nemaza dalis yra pritaikyti tik MySQL'ui, tad atsitikus kokiems paslaugos teikimo susitarimu pokyciams daug zmoniu labai lengvai gali tapti ikaitais ir tureti daug nuostoliu. Nepaisant visko, dabar labai smagiai ziurisi, kai vis dideja kitu duomenu baziu naudojimas. Oraclas is esmes apderge Sun'o palikima, kad ir java, opensolari ir t.t. Del Libre Offiso, tai labai nepatinka pavadinimas. Skamba, kaip politinis manifestas ar pan. Galetu kazka pakeist pavadinti OrangeOffice, SaturnOffice, BlueOffice ar dar kaip nors, kad geriau skambetu.