„Kontaktas su priešu vyko 50-60 metrų atstumu. Kliščijivkoje patyriau viską“ (Foto)  ()

„Rubež“ brigados būrio vadas apie kovas dėl Kliščijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rubež“ brigados būrio vadas, karys su šaukiniu „Šelbi“, pasakojo apie kovas dėl Kliščijivkos gyvenvietės Donecko srities Bachmuto rajone. Anot jo, rusų okupantai savo sužeistuosius ne pasiimdavo, o pribaigdavo mūšio lauke.

Pasak „Šelbi“, kontaktas su priešu vyko 50-60 metrų atstumu, praneša Ukrainos nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba.

Gyvenimą apkasuose, kur viskas dreba ar telkšo vanduo, atlaiko ne visi. Daugelis karių tiesiog bijo išlipti ir šaudyti atgal. Aš tai traktuoju kaip darbą, kurį turiu atlikti, kad išgyvenčiau. O gyventi tai norisi“, – taip pėstininko tarnybą apibūdina būrio vadas.

Daugelyje krypčių visoje fronto linijoje priešas naudoja „mėsos“ puolimo taktiką, pagrindinis rusų okupantų „motyvacinis veiksnys“ yra užtvarų būriai, kad puolantys kariai negalėtų pabėgti ar atsitraukti.

Rusijos kariuomenė Ukrainos pozicijų šturmą lydi stipria artilerijos ugnimi. Taip buvo ir per išpuolius prieš Kliščijivką.

 

Kliščijivkoje patyriau viską. Pajaučiau ant savęs visus priešo ginklus. Prisimenu, kaip mano pozicijoje liko trys žmonės, skaičiuojant kartu su manimi. Du sužeistieji padėjo vienas kitam, o aš šaudžiau atgal, nes trys priešų grupės veržėsi į mūsų pozicijas. Tai buvo labai sunki kryptis. Bet nei vienas iš mūsų nepabėgo iš savo pozicijų, kad ir kaip buvo sunku“, – sakė „Šelbi“.

Okupantai savo sužeistųjų nepaima, o pribaigia juos mūšio lauke.

„Girdėjome, kai vienas iš jų šaukė, kad yra „300“, jie šovė į jį ir riksmai nutilo“, – pridūrė ukrainiečių gynėjas.

 

Kaip anskčiau rašė „Glavred“, anksčiau Ukrainos desantininkai parodė, kaip atrodo Kliščijivka netoli Bachmuto. Išlaisvinta gyvenvietė yra kaip išdegusi žemė. Ten beveik neliko išlikusių namų. 

2022 metų lapkričio 29 dieną prasidėjo kovos dėl Kliščijivkos. 2023 metų sausį gyvenvietę užėmė Rusijos pusė. Mūšiai atsinaujino 2023 metų gegužės 11 dieną per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrataką Bachmuto pakraštyje. 2023 metų rugsėjo 17 dieną Kliščijivką išlaisvino Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: