Peržengta riba. Butusovas skelbia pavojų. Kas nutiko Ukrainos armijoje  ()

Butusovas papasakojo apie skaudžią realybę Ukrainos kariuomenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jurijus Butusovas priminė, kad padėtis frontuose yra sudėtinga ir tokia išlieka, nes priešas lenkia Ukrainą savo jėgomis.

Visuotinė mobilizacija paskelbta 2022 m. vasario mėnesį, o įstatymas, reglamentuojantis visus šio klausimo aspektus, dar nepriimtas, sakė Jurijus Butusovas. Padėtis tampa kritiška, Ukraina praranda savo teritorijas, o tie, kurie kovoja nuo pat plataus masto invazijos pradžios, yra morališkai ir fiziškai pavargę, todėl kovoja iki išsekimo.

Jurijaus Butusovo interviu galite peržiūrėti jo „YouTube“ kanale.

Politinių pokalbių laidos „Govorit Lviv“ žurnalistas savo pašnekovo paklausė, ar yra terminas, po kurio mobilizacijos įstatymo priėmimas sukels negrįžtamų pasekmių.

Jurijaus Butusovo atsakymas pasirodė itin atviras, nors ir gąsdinantis: „Mums neigiamos pasekmės jau seniai atėjo. 2023 m. mes praradome daugiau teritorijų, nei išlaisvinome. Pasekmės jau atėjo. Mūsų kariuomenė nebegali atlaikyti tokio perkrovimo, nes žmonės negali neribotą laiką likti fronto linijoje: reikia rotacijos, reikia rengti rezervą, o tam žmonės turi būti iš anksto mobilizuoti ir apmokyti (jų mokymui reikia skirti daug mėnesių), ir tik po to juos galima išvesti į mūšį.“

 

Karo žurnalistas paaiškino, kokias pasekmes Ukrainai turės vėlavimas, susijęs su mobilizacijos įstatymo priėmimu: „Turi būti papildymas, turi būti kuriami nauji kariniai daliniai. Visa tai reikalauja daug laiko ir mobilizacijos veiksmų planavimo. Viso to neturime, ir pasekmės yra labai sunkios. Priešas toliau žengia į priekį visu frontu. Taip, tai šliaužiantis ir lėtas puolimas, bet jie užima kilometrą po kilometro. Tai neigiamos pasekmės, o mūsų kariai patiria didelių nuostolių, nes žmonės yra pavargę ir išsekę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(34)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: