Netikėta žinia. Įvyko „Wagner“ įsiskverbimas iš Baltarusijos. Smogė spec. pajėgos (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-01-16 16:27
Kažkokios pievos - tos elektros liniijos taip dažnai migruoja, kad reiktų sekti su GPS(!!!)?
Kyborg 2024-01-16 19:28
kestutisz 2024-01-16 20:35
Nu čia su tokiais tada dar įdomiau - tokie siųstuvai tada būtų brangesni už auksą, nes tada pagal juos būtų galima nagrinėtis protokolus, konstruoti tokius patiem ir nukreipinėti visiškai kitur. Ir visa tai būtų tyliai tyliai. Nu ždž, toliau ne apie techniką, o propagandą. Kas šiame kare labai labai skiriasi tai propaganda - buka, bukam žmogui rusiška ir labai kokybiška ukrainietiška. O čia kažkoks nekokybiškos ala ukrainietiškos propagandos pavyzdys, imho.
donatasv 2024-01-17 10:53
Prieš pastatant siųstuvą pridėk atpažninimo kadą (kiekvieną kart skirtingą) suvesk tapatį kodą tarkim į droną prieš paleidžiant ir galėsi bandyt atkartot kiek nori. Nes kiekvienu atveju atpažinimo kodas bus skirtingas ir atkartot bus praktiškai neįmanoma.
HardAxe 2024-01-17 10:56
nu kodėl? Pvz siųstuvas 433MHz dažnyje, siunčia iš anksto suderintą slaptažodį. pvz "xuinia". Įvedį į droną, kad aptikęs "xuinia" +/- 10km taikinio zonoj į jį taikytų. Kitas taikinys turės kitą kodą, tai universalus siųstuvas nepadės. Daug įdomesnė dalis kaip pigus dronas tiksliai randa ta RF šaltinį. Tada galima būtų išmokyti UA dronus skristi į RF šaltinį, - visi tankai su trikdymo įranga taps patys taikiniais.
kestutisz 2024-01-17 15:25
Tai čia kaip tik lengviau nei tarkim optiniu būdu paveiksliuką apdorot. Dvi antenos, du imtuvai ir aišku - kairiau taikinys ar dešiniau. Dar pirmoji AA raketų karta taip veikė kai taikinys "apšviečiamas",o davikliai (netgi vienas daviklis jei ant kažko besisukančio) jau gali "matyti" taikinį ir atlikti korekcijas. Arba galima net kaip klasikinių IR raketų atveju su besisukančiu "stebuklingu" disku-antena(tiksliau gal blokuojančia gardele), bet šiais laikais jau gaunasi brangiau nei žinomo dažnio dvi radijos. O kad ten kiekvieną atskirai programuoja... na netikiu. Tas pats diversantas tada turi labai tiksliu laiku viską tiksliai išdėlioti, kad va tam tikrą dieną su tam tikru kodu paleisti dronai jau į juos reaguotų. Na čia nerealu. Realesnį galbūt atvejį matyčiau kaip švyturių dėliojimą navigacijai, mol eina diversantas, žiūri ar medžiai aplink oro linijas iškapoti ir arba rankom perduoda informaciją arba kažkokius švyturius sustabdo kur aviacija po to galėtų praskristi žemam aukštyje.