„Kariuomenė yra gaidžiai.“ Baratovas susprogdino Rusiją. Iš proto eina propaganda, Z-kanalai ir net Dūmos deputatai (Foto)  ()

Rusijoje kilo didelis skandalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo didelis skandalas dėl tarpregioninės uzbekų bendruomenės „Vatandoš“ vadovo Usmano Baratovo pareiškimų, kuriais jis ne tik atvirai išjuokė vištų kiaušinių trūkumą Rusijoje, bet ir pavadino Rusijos karius, dalyvavusius įsiveržime į Ukrainą, „gaidžiais“.

Skandalas taip įsiplieskė, kad Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto pirmininkas nurodė iškelti baudžiamąją bylą.

Rusijos karo propagandistai ir Z-korespondentai pasipiktino koliažu, kurį Baratovas paskelbė savo socialiniuose tinkluose. Jame įterpta Putino citata apie kiaušinių krizę Rusijoje ir memas su višta. Rusams pasirodė, kad tai įžeidimas jų kariams ir kariuomenei.

Valstybės Dūmos vicepirmininkas Piotras Tolstojus nacionalines diasporas ir bendruomenes pavadino legalizuotomis mafijos struktūromis.

„Kuo šie „tautiečiai“ geresni už tuos pačius korsikiečius ar siciliečius? Jie taip pat papirkinėja vietos valdžios institucijas, „saugo“ pusiau legalų verslą ir baugina visus kitus“, – sakė Tolstojus. Taip jis sureagavo į informaciją, kad RF tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas įsakė iškelti baudžiamąją bylą tarpregioninės uzbekų bendruomenės „Vatandoš“ prezidentui Usmanui Baratovui.

 

Baratovas garsėja tuo, kad kritikuoja dabartinę Rusijoje sistemą, kurioje visi Rusijos gyventojai vis dažniau vadinami rusais, bandant išnaikinti tautinę tapatybę.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(0)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: