Disko formos balionas į orą galėtų pakelti ištisus pastatus  (13)

Australijoje įsikūrusi aeronautikos kompanija "Skylifter" sugalvojo naują idėją, kaip į sunkiai prieinamas vietoves transportuoti sunkią įrangą arba kitokio pobūdžio objektus. Šiam tikslui įmonė tikisi panaudoti "skraidančios lėkštės" formos oro balioną, kuris jos atstovų teigimu aukštyn pakelti galėtų netgi pastatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis 150 metrų pločio disko formos balionas galėtų gabenti 150 tonų krovinį. Lyginant su tipiniais sunkiaisiais transportiniais sraigtasparniais, galinčiais gabenti iki 20 tonų svorio krovinį, toks orlaivis galėtų gabenti net daugiau kaip septynis kartus sunkesnius objektus. Plokščia konstrukcija užtikrina stabilumą - balionas skrietų lėčiau, tačiau jį mažiau blaškytų nenumatyti vėjo gūsiai. Kompanija yra apskaičiavusi, jog orlaivis galėtų be didesnių sunkumų įveikti 2000km atstumus. Diskas taip pat veiktų kaip parašiutas nusileidimo metu, taip užtikrinant tolygų iš švelnų nusileidimą. Apačioje prikabintas specialus modulis užtikrina tolygesnį viso modulio masės paskirstymą.

"Skylifter" inžinieriai jau yra pagaminę sumažintas nuotoliniu būdu valdomas šio baliono kodiniu pavadinimu "Betty" versijas. Trijų metrų skersmens "Betty" gali pakelti į orą tik šiek tiek daugiau nei pusę kilogramo svorio, tačiau prototipas skirtas tik pačiai koncepcijai iliustruoti. Kompanija planuoja pagaminti realaus dydžio prototipą per artimiausius tris metus. Jei viskas vyks pagal planą, "Skylifter" skraidantis diskas į tolimas vietoves galės gabenti ne tik statybines medžiagas, bet netgi iškart surinktus pastatus, arba galės būti naudojamas kaip skraidantis viešbutis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: