„Twitter“ sieks dar didesnio „poveikio pasauliui“  (6)

Vienas iš socialinio tinklo „Twitter“ įkūrėjų pasitraukia iš generalinio direktoriaus pareigų, praneša BBC. Evanas Williamsas, vadovavęs kompanijai nuo 2008 metų, bus pakeistas ir tokiu būdu galės labiau koncentruotis į tai, kaip padaryti kompaniją dar pelningesnę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešdamas apie savo sprendimą „Twiterrio“ blog'e E. Williamsas teigė, kad „kompanija turi įgyvendinti savo kaip pelningos kompanijos potencialą“. Pareigose jį pakeis Dickas Costolo, kuris šiuo metu yra vyriausiasis valdymo pareigūnas. E. Williamsas yra antrasis „Twitter“ įkūrėjas, kuris dirbo generalinio direktoriaus pareigose. Šias pareigas 2007 metais jis perėmė iš Jacko Dorsey, vėliau tapusio kompanijos pirmininku.

Pastaraisiais metais „Twitter“ augimas buvo akivaizdus – kompanija šiuo metu turi daugiau nei 160 mln. vartotojų. Tačiau E. Williamsas teigė, kad kompanijai norint ir toliau išlikti sėkmingai, reikia šį augimą paversti į pelną.

„Augimas savaime nereiškia sėkmės. Pasisekimas mums reiškia mūsų potencialo būti pelninga kompanija įgyvendinimas, kuris galėtų išlaikyti savo kultūrą bei dėmesį vartotojams, o kartu ir turėtų teigiamą poveikį pasauliui. Tai nėra lengva užduotis. Tai yra priežastis, dėl kurios aš paprašiau Dicko Costolo užimti „Twitter“ generalinio direktoriaus pareigas. Nuo šios dienos ar pilnai susikoncentruosiu ties produkto strategija“, - aiškino E. Williamsas.

Tai, kad „Twitter“ įgauna poveikį pasauliui aišku jau ir dabar. Jau nieko nebestebina garsių žmonių įsijungimas į šį socialinį tinklą, tad verslo pasaulis ima ieškoti vis naujų tinklo išnaudojimo galimybių. Ir jų suranda – visiškai netikėtomis formomis. Štai bendrovė „Mattel“ paskelbė apie „Puppy Tweets“ įrenginio, leidžiančio šunims „rašyti“ savo „Twitter“ mikrotinklaraštį, masinės gamybos pradžią.

Įrenginys seka gyvūno judėjimą, jo lojimą ir kitus garsus, o vėliau siunčia pranešimus apie šuns veiksmus į „Twitter“. „Puppy Tweets“ gali siusti pranešimus kaip į šuns šeimininko, taip ir šuns tinklaraštį. „ Puppy Tweets“ neturi prieigos prie interneto. Įrenginys siunčia pranešimus į namų kompiuterį, o iš jo pranešimai perduodami į „Twitter“. Įrenginys turi apie 500 iš anksto užprogramuotų pranešimų. „Mattel“ atstovai pažadėjo ateityje išleisti papildymus su naujais pranešimais.

„Puppy Tweets“ rekomenduojama mažmeninė kaina yra apie 30 dolerių. Įrenginys turi USB jungtį ir gali veikti kompiuteriuose su „Windows“ operacine sistema, taip ir „Apple“ aparatuose.

Jeigu „Twitter“ populiarumas ir toliau nemažės, apie šį tinklą ir jo originalias išnaudojimo galimybes galėsime išgirsti dar ne vieną kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: