„Samsung“ pristatė eksperimentinį „WiMAX 2“ ryšį  (0)

Japonijoje vykstančioje IT ir elektronikos parodoje CEATEC bendrovės „Samsung“ ir „UQ Communications“ pademonstravo eksperimentinę „WiMAX 2“ standarto bevielio ryšio sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos pristatymo metu per „WiMAX 2“ ryšio tinklą į 4 didelius ekranus buvo transliuojama 16 „Full HD“ vaizdo klipų. Maksimali „WiMAX 2“ ryšio sparta siekė 330 Mb/s.

„WiMAX 2“, pagal Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (IEEE) klasifikaciją dar vadinamo 802.16m, standartas dar nebaigtas kurti, tikimasi, kad galutinė jo versija bus patvirtinta šių metų lapkričio mėnesį. Pirmieji komerciniai „WiMAX 2“ ryšio sprendimai turėtų pasiekti rinką 2011 m. pabaigoje.

„WiMAX 2“ paremtas naujas mobiliojo ryšio standartas bus suderinamas su šiuo metu naudojama „Mobile WiMAX“ technologija, o tai leis ryšio operatoriams sklandžiau modernizuoti savo tinklus, teigiama pranešime. Organizacijos „WiMAX Forum“ atstovų teigimu, „WiMAX 2“ ryšys galutiniam vartotojui suteiks daugiau nei 100 Mb/s spartą.

Pagrindinis „WiMAX“ technologijos konkurentas yra LTE standarto mobilusis ryšys, suteikiantis didesnį nei 100 Mb/s greitį ir ateityje galėsiantis pasiūlyti dar didesnę spartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: