[ŽT] Mirtį nešantis lankytojas - kas apsaugojo ukrainiečius nuo rusų drono-kamikadzės (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-22 22:17
Kai rusai tokias apsaugos priemones naudojo, tai buvo pajuokso objektas, kai ukrainiečiai, tai kone pasididžiavimas Nu konkretus avinas šitas straipsnių rašytojas!
kestutisz 2024-01-22 23:01
Ir vėl... Net identiškų priemonių naudojimo juokingumo lygis priklauso nuo konteksto. Jei tai driskiai - taip, tinklas ar griliai ant tankų juokinga, nes na visą pasaulį gąsdino analogavnonet'ais. O nuo okupantų besiginantys - ne. Net kur pas mus savanoriai pina tinklus ir veža Ukrainon - irgi nieko juokingo, savanoriai šaunuoliai. O prie temos - kartais padėtų net ne tinklai, o tarkim kokios besiplaikstančios magnetinės juostelės (kokiam senam LTO duomenų juostoj - jos apie kilometrą) - ne sulaikyt, o būtent įsipinti į propelerius.
HardAxe 2024-01-22 23:17
idomu kodel nesuprogramuoja, kad sustojes dronas detonuotusi pvz po 30sec
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-22 23:18
Tau turbūt ir šautuvas ruso rankose, nukreiptas tau į galvą, šypseną sukeltų, nes "ei su šita chlapūške...?"
kestutisz 2024-01-22 23:22
Kaip bezdžionė su granata. Irgi pavojinga, bet nuo vistiek juokinga.
Hmz 2024-01-23 00:38
Nuoseklumo dėlei reiktų pridurti, kad dar didesnių patyčių vertos JAV ir Europos šalių kariuomenės, nes jose tankai neturi nė tokios apsaugos nuo dronų.
mixed 2024-01-23 09:04
Tai turbut pirmas konfliktas kur sitaip masiskai naudojami dronai, paprasciausi fpv dronai. minciu niekam nekilo, kad kazkada prades skraidyti mazi pizdukai su pries tankinem granatom. va izrelis pamokas padare visi tankai i gaza vaziuoja su grotom..
Dannas3 2024-01-23 09:53
Gerai, kad tokia apsauga, kad ir 10min pries musi gali pasirupint.
kestutisz 2024-01-23 10:36
Na taip, Izraelis kaip tik realus pavyzdys kaip na lyg ir neturėjo irgi minčių jog reikės kovoti su skraidančiais fotoaparatais, bet adaptavosi (tikėtina labiausiai būtent radio žvalgyboje) ir kažkokį bandymą mėtyti ant jų matėm turbūt tik pirmą dieną. Vėliau jau nieko. Ten aišku frontas gerokai mažesnis, galima uždengti jį nuo žaislų, bet ir hipotetiniam scenarijuje rusai vs nato - jie nesugebėtų pulti keliais plačiais frontais. Na ir šiaip šiandienių "dronų" sekančiam kare jau nebus, čia partizaninė gynybos priemonė kuri liks wundevafliu gal tik rusų folklore, nes nu namie galima surinkt. Visi kiti eis "išmanių" kulkų/granatų (pvz dar senesnis meninis projektas ala M430 granata vėliau išskleidžianti rotorius ir pasikoreguojanti trajektoriją) arba judančių minų (na Screamers/Second Variety tema) kryptimi. Kodėl šiaip vakarai neturėjo apsaugų nuo "dronų"? Na visi tikėjosi kariauti tokiame kare kuriame skraidys BONUS tipo sistemos ("Bofors Nutating Shell"), na ir pilnai tikiu jog buvo siurprizas, kad valstybė nuo kurios saugantis jau 40 metų kuriamos tokios sistemas - negali nieko, jog jos karinė viršūnė yra iš esmės žaislas, kuris net renkamas 99% iš kiniškų detalių (tą 1% atiduosim freimui iš faneros).
kestutisz 2024-01-23 12:02
Tai čia dar papildomai reikia daryt, kas ten rūpinasi backup sistemom :) Šiaip žiūrint video tai panašu ne tik nukrito užkliuvęs, bet ir koks nors valdymas/plokštė atsijungė, kitaip būtų bandęs vartytis ir visgi kažkaip detonatorių aktyvuot - jis (arba jo dalis?) dabar žiūri į viršų. Tai čia ne vien tinklas išgelbėjo, bet ir sėkmė (kreivos rankos) nemažai prisidėjo.