[ŽT] Tikrieji Il-76 keleiviai. Morge paaiškėjo visa tiesa  ()

Okupantai teigia, kad sausio 24 dieną netoli Belgorodo numuštas Il-76 skraidino daugiau nei 60 žmonių. Tačiau Maskva nepateikė jokių nuotraukų ar vaizdo įrodymų, kurie rodytų, kad lėktuve buvo toks didelis keleivių skaičius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-26 [ŽT] Tikrieji Il-76 keleiviai. Morge paaiškėjo visa tiesa  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba nurodė dar vieną „įdomią“ detalę. Pasak Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovo Andrijaus Jusovo, agentūrai pavyko nustatyti, kad į Belgorodo morgą buvo pristatyti tik 5 kūnai. Šis skaičius atitinka IL-76 įgulos narių skaičių. Neaišku, kur dingo daugiau nei 60 žmonių, kurie, rusų teigimu, buvo šiame lėktuve.

Be to, Jusovas pabrėžė, kad vaizdo įraše ir filmuotoje medžiagoje iš avarijos vietos nematyti žmonių kūnų. Rusų kariai ir FSB neleido Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijai apžiūrėti incidento vietos.

 

Ukraina mano, kad Rusijos teiginys, kad Il-76 gabeno ukrainiečių karo belaisvius, tikriausiai yra melas. Atrodo, kad lėktuve beveik nebuvo žmonių. Tiesa, Ukrainos žvalgyba neskuba neigti, kad belaisvių ten tikrai nebuvo - tam dar reikia daugiau informacijos.

(581)
(49)
(532)

Komentarai ()

Susijusios žymos: