Stiprus pareiškimas. „Aš už...“ Ką palaiko DDT lyderis (Video)  ()

„Aš už taiką!“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Roko grupės DDT lyderis Jurijus Ševčiukas įrašė vaizdo įrašą, kuriame išreiškė palaikymą kandidatui į Rusijos prezidentus Borisui Nadeždinui. Jis yra vienintelis kandidatas, pareiškęs prieškarinę poziciją. Dabar renkami parašai, palaikantys jo kandidatūrą, praneša „Radio Svoboda“.

„Aš už taiką, todėl, kaip ir daugelis, balsuoju už Borisą Nadeždiną. Ir sėkmės mums visiems“, – trumpame vaizdo įraše, kurį Nadeždinas ketvirtadienio vakarą paskelbė socialiniuose tinkluose, sako Ševčiukas.

Pastarosiomis dienomis politiko palaikymo kampanija ypač pastebima, nes prie jo parašų rinkimo punktų ėmė formuotis nemažos eilės.

 

Nadeždiną palaiko nemažai prieškarinės opozicijos politikų, tarp jų yra daug gyvenančių užsienyje. Dieną prieš tai jis gavo palaikymą iš politinio kalinio Aleksejaus Navalno žmonos Julijos.

Nadeždino būstinė anksčiau pranešė, kad sausio 25-oji bus paskutinė parašų rinkimo diena – jie turi būti pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai iki sausio 31-osios.

Parašų rinkimo pabaiga oficialiai dar nepaskelbta. Štabas teigia, kad Nadeždinas jau surinko daugiau nei 150 tūkst. parašų ( reikia surinkti 100 tūkst.). Tačiau būtina, kad parašų būtų ne mažiau kaip iš 40 regionų, o iš vieno regiono – ne daugiau kaip 2500. Kol kas nežinoma, ar Nadeždino komandai pavyko įvykdyti šiuos reikalavimus.

 

„Telegram“ kanalas „Možem objasnit“, remdamasis šaltiniais, teigia, kad Rusijos prezidento administracija neva rekomendavo Centrinei rinkimų komisijai neleisti Nadeždinui dalyvauti rinkimuose dėl jo atviros antikarinės retorikos, nors anksčiau jo dalyvavimui neprieštaravo. Pats kandidatas to nekomentavo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: