[ŽT] „Turime tai pripažinti.“ Scholzas nebeslepia nusivylimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-26 18:41
Viena Vokietija aisku, kad neaprupins Ukrainos, jei JAV neskirs nei cento su Trumpu. Laukiam ziniu apie padidinta ginklu gamyba visose ES salyse.
donatasv 2024-01-26 19:58
Jei labai panorėtų viena vokietija laisvai galėtų aprūpinti Ukrainą, kad tai nutiktų tereikia juos įtikint, kad to reikia. Visų mūsų pabaltijo šalių rėkimas, kad karas plėsis panašu Vokiečio nelabai įtikino. Riziką vertina, bent jau rodo dėmesį Lietuvai. Bet kas liečia Ukrainą tai sandėlių valyt nelabai nori, gamybos auginimas kolkas nelabai matomas. Gal nemato galimybės nugalėt rusą nesiveržiant į jo teritoriją? Gal nemato ekonominės naudos? Gal pabodo terliotis su Ukraina? Gal vis dar mato, kad ruskynas ir toliau bus ir niekur nedings? Gal viskas kartu sudėjus? Pats pritempinėjimas, kad ruskelis gebės pakartoti vokiečių žygius nelabai ką įtikina. Kele Ia baimę, verčia susimastyti, verčia investuot į gynybą taip bet retą kurį įtikina, kad ruskis ryšis savižudybei.
Benediktas 2024-01-26 20:25
Net jei labai noretu, nespetu. Nera tiek gamyklu pastatytu ir darbuotoju tiek nera, kad aprupintu Ukraina greitu metu. Taip, jei kas duotu 3-4 metus ir butu didelis noras - tada taip. Po II pasaulinio karo nebuvo tokio poreikio.
donatasv 2024-01-26 20:48
Netik kad nebuvo poreikio bent jau taip aš suprantu visą situaciją. Į šaltąjį karą stojo JAV ir ruskynas. Europa, kad išvengtų ginklavimosi varžybų (nes puikiai suprato kur veda galybė ginklų) tiesiog sulindo po JAV sparnu. Po visų pralaimėjimų vokiečiui vis dar liko giliai įspausti jų karo nusikaltimai ir apie ginklus jie net bijosi pagalvot. Pasirinko kelią taikiu būdu kurti savo imperiją ir tai yra ES. Jie tiesiog nenori prigamint krūvos ginklų ir tuo atveju jei pasikeistų valdžia ar dar kas nors vėl užvirt košę.