Rusija prieis liepto galą. Okupantai praras oro kontrolę  ()

Rusai bus įvaryti į aklavietę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Kovalenko mano, kad F-16 yra puiki galimybė Ukrainai. Jo nuomone, pagrindinė šių naikintuvų savybė – galimybė nešti įvairią ginkluotę, įskaitant AIM-120 AMRAAM raketas, skelbia „Wirtualna Polska“.

AIM-120 AMRAAM yra vidutinio nuotolio raketos „oras-oras“. Priklausomai nuo varianto, jomis galima atakuoti taikinius nuo maždaug 100 km iki 180 km atstumu. Būtent jose Oleksandras Kovalenko įžvelgia naudingiausią F-16 naikintuvų ginklą, kuris turėtų padėti perimti oro kontrolę tokiose svarbiose teritorijose kaip dalis Chersono srities ir Krymas. Visų pirma, šiose teritorijose bus galima nustumti Rusijos oro pajėgas į „aklavietę“, t. y. teritoriją, kurioje nėra paramos iš Rusijai priklausančių sričių (tokią pagalbą okupantai turi, pavyzdžiui, galimų mūšių dėl Luhansko ir Donecko sričių atveju).

„Mums patraukliausios yra raketos AIM-120 C-5/C-6/C-7 ir AIM-120D, kurių veikimo nuotolis yra 105, 120 ir 180 km. Iš tikrųjų šios raketos leis F-16 lėktuvais smogti Rusijos orlaiviams ne virš viso kairiojo kranto Chersono regiono, bet ir virš laikinai okupuoto Krymo pusiasalio šiaurinės dalies. Bet kokie Rusijos karo lėktuvai bus numušti dar prieš jiems įskrendant į šias zonas ir paleidžiant raketas ar numetant KAB“, – aiškina ukrainietis.

 

Kartu Oleksandras Kovalenko pabrėžia, kad didelį vaidmenį atliks AWACS (ankstyvojo perspėjimo) orlaiviai – „šiuolaikinės aviacijos akys“. Abi vykstančio konflikto pusės negalės be jų apsieiti, todėl būtina užtikrinti šių mašinų saugumą.

Tai nėra lengva užduotis. Rusai naudoja lėktuvus A-50 (NATO kodas „Mainstay“). Šių metų sausį jie prarado vieną tokią mašiną, greičiausiai dėl netradicinių ukrainiečių veiksmų. Tai skaudi netektis Putino kariuomenei, kurios žinioje liko vos keli panašūs vienetai. Vieną jų jie greitai pasiuntė į fronto liniją, tačiau, britų žvalgybos duomenimis, operacijos buvo apribotos Rusijos oro erdve.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(6)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: