Smūgis – labai stiprus. „Naujoji Zalužno taktika. Gali įvykti didžiausia Rusijos armijos nesėkmė“ (Video)  (1)

„Matau pirmuosius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naujosios taktikos žingsnius mūšiuose dėl Avdijivkos ir Krynkuose.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji Ukrainos gynybos pajėgų taktika – padaryti maksimalius nuostolius priešui išsaugant savo karių gyvybes. Būtent tai dabar įgyvendinama mūšiuose už Krynkus (dešinysis Chersono srities krantas) ir už Avdijivką (Donbasas).

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo rusų istorikas ir karo analitikas Dmitrijus Černyševskis.

Generolas Zalužnas jau pasakė, kokia yra naujoji Ukrainos strategija – kuo daugiau nuostolių Rusijai išsaugant savo karių gyvybes... Matau pirmuosius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naujosios taktikos žingsnius mūšiuose dėl Avdijivkos ir Krynkuose. Pagal mūšio modelį jie yra vienodi: rusai varo, o ukrainiečiai juos mala. Vienu atveju (daužo – red.) su masine artilerijos ir minosvaidžių ugnimi iš aukštesnio dešiniojo Dniepro kranto, o kitu, naudojasi savomis, vėlgi aukštesnėmis įtvirtintomis pozicijomis, leidžiančiomis pataikyti labai tiksliai į besiveržiančius Rusijos karius“, – sakė Černyševskis.

Taktika pasirodė tokia efektyvi, kad Avdijivkoje nuostolių santykis yra 1:10. Tai jau pripažino ir Kremliaus Z-karo korespondentai.

Pasak istoriko, Rusijos proveržis į Avdijivką pademonstravo, kad ukrainiečiai dirba naujos taktikos rėmuose. Jie nesivėlė į frontalinius miesto mūšius, kaip tai buvo Bachmute, kur buvo pralaimėta 1:1. Vietoje to jie taikė manevringas operacijas.

„Ir štai mes gauname pirmąją informaciją, kad rusai įsiveržė į Avdijivką... Įsitempiau, galvoju, na, prasidėjo, vėl kaip Bachmute. Ir staiga... matau informaciją apie ukrainiečių kontratakas, kurios buvo labiau parengtos, kurios praktiškai nutraukė rusų kariuomenės skverbimąsi... Tos rusų desantų pajėgos, kurios prasibrovė, tiesą sakantt, jos kabo ant snarglio... Tiesą sakant, jas jau atkirto. Jei jas ten pribaigs, tai bus didžiausia Rusijos armijos nesėkmė... Tai bus psichologiškai labai stiprus smūgis.

 

Ukrainos kariuomenė neįsivėlė į mėsmalę. Su įsiveržusia rusų žvalgybos karininkų grupe bandoma kovoti manevringai: atkirsti, apeiti, suspausti, paimti į žnyples ir pan. (...) Tai pirmas ženklas, kad generolo Zalužno strategija perkeliama į taktinį lygį. Ir panašu, kad Ukrainos kariuomenė neketina žūti Avdijivkos griuvėsiuose, naudodama rizikingą taktinę manevringą kovą ji bando prasiveržti ir grįžti į situaciją, kai Rusijos puolimai vėl springtų krauju“, – sakė rusų istorikas.

 

Avdijivką, patikino jis, ukrainiečiai stengsis išsilaikyti kuo ilgiau. Pirma, ji sulaiko dideles priešo pajėgas. Antra, tai suteikia ukrainiečiams laiko nutiesti gynybos linijas.

„Tą patį galima pasakyti ir apie Krynkus... Ten 300 žmonių (Ukrainos kareivių - red.) yra sukaustę tris brigadas (Rusijos ginkluotųjų pajėgų - red.), o iš viršaus, iš dešiniojo kranto, į šias brigadas nuolat pliekia Ukrainos artilerija. Ir tai yra nuostabu... Ir kol tai tęsis, Krynkai laikysis“, – pareiškė Černyševskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(336)
(9)
(327)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: