[ŽT] Nuostolių santykis 1:10. „Tai idiotizmas.“ Rusijos generolai „žaidžia“ Ukrainos naudai  ()

Rusų puolimas Ukrainoje naudingesnis ukrainiečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkoje Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sukurti spąstus Rusijos kariams devintajame mikrorajone. Ten susiformavo siauras priešo kontroliuojamas koridorius, iš kurio rusams bus itin sunku ištrūkti gyviems. Dabar Rusijos kariuomenei nepavyko įsitvirtinti kokso kombinato rajone, kuris tapo Ukrainos pajėgų tvirtove, tačiau ji ir toliau siunčia į šį rajoną savo karinius dalinius. Tai interviu „Focus“ sakė Ukrainos antiteroristinės operacijos veteranas ir karo ekspertas Jevgenijus Dikij.

Pasak jo, šiuo metu Avdijivkoje vyksta kovos, kurios rusų okupantams tampa savotiška „mėsmale“. Nuostolių santykis šiame fronto ruože yra 1:10 Ukrainos naudai.

„Rusų įsakymas užimti Avdijivką yra grynai politinio pobūdžio“, – mano ekspertas, – „rusų generolai nėra idiotai, bet viskas, ką jie daro prie Avdijivkos, yra idiotizmas, taigi tai grynai politinė Kremliaus valia, ir jie vykdo įsakymą“, – pabrėžia Jevgenijus Dikij.

 

Jis taip pat daro išvadą, kad Ukrainos vadovybė suinteresuota, jog rusai tęstų puolimą Avdijivkos kryptimi. Pasak jo, dėl nuolatinių pėstininkų ir technikos puolamųjų operacijų Ukrainos gynybos pajėgos daro katastrofiškus nuostolius Rusijos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(4)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: