Abejotinas prašymas. Rusijai prireikė belaisvių artimųjų DNR  ()

Ukraina atmetė Rusijos prašymą gauti ukrainiečių belaisvių, kurie, rusų teigimu, buvo sunaikintame Il-76, giminaičių DNR.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-28 Abejotinas prašymas. Rusijai prireikė belaisvių artimųjų DNR  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai norėjo gauti Ukrainos karo belaisvių, kurie, kaip įtariama, buvo Belgorodo srityje sudužusio Il-76, giminaičių DNR. Tačiau okupantai nepateikė jokių įrodymų ir Ukraina atmetė šį prašymą, rašo „The Washington Post“, remdamiesi Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo Kirilo Budanovo žodžiais.

Sausio 26 d. Budanovas susitiko su karo belaisvių, kurie, kaip praneša Rusija, buvo gabenami sausio 24 d. Belgorodo srityje sudužusiu Il-76, artimaisiais.

Rusija prašė DNR, kad būtų galima nustatyti žuvusiųjų tapatybes, bet nepateikė jokių įrodymų, kad palaikai apskritai buvo rasti.

Rusija ir Ukraina iš tikrųjų planavo belaisvių mainus, bet kodėl jie galėjo būti tame lėktuve - neaišku. Rusija taip pat nepateikė jokių įrodymų, kad kūnai egzistuoja. Be to, filmuotoje medžiagoje nematyti jokių  kūnų, o tarptautinis tyrimas - blokuojamas.

 

Interneto naudotojai socialiniuose tinkluose baiminasi, kad Rusija galėjo paskelbti apie tariamai žuvusius ukrainiečių karo belaisvius, nors lėktuvas buvo tuščias. Dabar tie belaisviai yra pavojuje, nes Rusija per juos gali keršyti už numuštą didelį lėktuvą.

(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: