Beveik 120 karo dienų. Šokiruojanti žinia. Tikras monstras. 80 % vis dar gali būti nepažeista  ()

Intensyvios kovos vyksta jau 114 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ praneša, kad po 114 dienų trukusių kovų net 80 procentų „Hamas“ tunelių sistemos po Gazos Ruožu vis dar gali likti nepažeista.

Ataskaitoje cituojami Izraelio ir JAV pareigūnai ir pažymima, kad sunku įvertinti, kokią dalį požeminio labirinto iki šiol sunaikino Izraelio kariai.

Pradėjus sausumos puolimą po spalio 7 d. įvykusių žudynių, per kurias „Hamas“ vadovaujami teroristai nužudė apie 1 200 žmonių ir paėmė įkaitais 253, Izraelio pajėgos stengėsi sugriauti Gazą valdančios teroristinės organizacijos požemių tinklą.

Kai kurie tuneliai buvo subombarduoti, o kiti – užtvindyti. Tačiau pažanga lėta, nes prieš Izraelio pajėgoms galint jas sunaikinti, požeminės perėjos turi būti pažymėtos ir patikrintos, ar nėra spąstų ir įkaitų.

Manoma, kad „Hamas“ lyderis Yahya Sinwar ir kiti teroristų vadai slepiasi po žeme. Žurnalas cituoja Izraelio pareigūnus, kurie teigė, kad Gazos teroristų vadas, kaip manoma, yra valdymo centre, esančiame tunelyje po Chan Junisu, kartu su kai kuriais įkaitais.

 

Anksčiau šį mėnesį buvo pranešta, kad aukšti Izraelio gynybos pareigūnai dabar vertina, kad „Hamas“ Gazos tunelių tinklas yra nuo 560 iki 720 km ilgio, daug ilgesnis, nei manyta anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()