„500 000, 200 000 ar 100 000 - apmokysime, kiek reikės“. Ukrainos mobilizacijos įstatymas (Video)  ()

Ukrainoje yra galimybė apmokyti bet kokį personalo skaičių, kurį lems naujasis mobilizacijos įstatymas, o jis gali būti priimtas netrukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Donbas Realia“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadovybės mokymo vadas generolas majoras Viktoras Nikoliukas.

„500 tūkst., 100 tūkst., 200 tūkst. – kaip numatys mobilizacijos įstatymas, esame pasiruošę. Šiandien, pavyzdžiui, nuolat rengiame aktualius renginius, vyksta oficialūs susirinkimai, kuriuose išsiaiškinami visų mokymo centrų faktiniai pajėgumai, reali instruktorių štabo būklė, nes nemaža dalis dalyvauja kovinėse užduotyse. Tačiau šiandien galime apmokyti bet kokį personalo skaičių“, – tikina generolas majoras.

V. Nikoliukas patikslino, kad šiuo metu 20% karių yra apmokyti užsienyje, o likusieji – Ukrainoje.

Jis pažymėjo, kad Ukraina „keleriais metais lenkia tuos, kurie to moko“ kovinės patirties srityje.

Žinoma, šia patirtimi keičiamės, bet reikia atsižvelgti į tai, kad situacija kinta. Bet koks karas keičiasi, ir į šias subtilybes reikia atsižvelgti“, – sako V. Nikoliukas.

Atsakydamas į klausimą, kokių specialistų kariuomenėje dabar labiausiai reikia, generolas majoras sakė, kad tai – pėstininkai.

 

„Tai yra pėstininkai, kurie eina į priekį, kurie apsisaugo tranšėjoje, laikosi pozicijų, o pėstininkai patenka į priešo pozicijas, arba atmuša priešą. Masiškiausias iš sausumos pajėgų mokymo yra pėstininkų mokymas. Nemenkinant bepiločių orlaivių operaorių ir tankistų, šaulių, ir minosvaidžių karių vaidmens, jie visi yra labai svarbūs. Tačiau šiandien daugiausiai reikia pėstininkų“, – sakė jis.

 

Gruodžio 25 dieną Ministrų kabinetas Aukščiausiajai Radai pateikė įstatymo projektą dėl naujų mobilizacijos taisyklių. Dokumentas sukėlė daug diskusijų visuomenėje.

Sausio 8 dieną Socialinės politikos komitetas vienbalsiai rekomendavo Gynybos komitetui baigti rengti įstatymo projektą. Kartu Antikorupcijos komitetas dokumente aptiko pavojų.

Sausio 11 dieną ministrų kabinetas įstatymo projektą atsiėmė tikslinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: