„Bandė prasiveržti pro minų lauką..“ Galingas mūšis. Kariuomenė pateko į pasalą  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia apie mūšį netoli Sinkivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sumušė užpuolikų koloną, kuri buvo pakeliui į Sinkivkos šturmą Kupjansko rajone.

Keturi rusų tankai ir šarvuočiai bandė prasiveržti pro minų lauką siaura juosta. Netoliese stovėjo ir kita priešo karinė technika, anksčiau sunaikinta arba susprogdinta.

Sausio 29 d. „The Wall Street Journal“ žurnalistai nusprendė išsamiai aprašyti rusų bandymą prasiveržti į Sinkivką, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau laukė priešo, surengusios jam pasalą. Mūšio vaizdo įrašo ištrauką žurnalas paskelbė savo internetinėje sveitainėje.

Pirmieji nukentėjo kolonos priekyje važiavę šarvuočiai, į kuriuos buvo paleista prieštankinė raketa. Net nepaisant pirmojo smūgio, rusai nepasidavė ir toliau veržėsi į priekį. Vis dėlto vėliau pasuko atgal priešinga kryptimi, tačiau buvo per vėlu. Ukrainiečių bepilotis atakavo į priekį išsiveržusią šarvuotąją mašiną, užblokuodamas kitų pasitraukimą. Pėstininkai metėsi į miškingą vietovę, o kiti du tankai sprogo ant minų. Netoliese pataikė Ukrainos pajėgų iššauta kasetinė amunicija.

 

30-osios atskirosios mechanizuotosios brigados 2-ojo bataliono vadas prisipažino, kad ukrainiečių gynėjai visą dieną planavo šią pasalą.

Nors rusai turi artilerijos pranašumą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dėl sumanios gynybos jau metus laiko išlaiko fronto liniją.

Tankūs minų laukai ir dronų darbas ore bandymus šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas padarė beveik neįmanomus.

Negalėdamas pralaužti gynybos, rusai nutarė išsekinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas įsitraukdamas į pozicinius mūšius, kaip Pirmojo pasaulinio karo laikais. Ekspertai teigia, kad mūšis prie Sinkivkos parodė ryškų Rusijos Federacijos taktinės nesėkmės pavyzdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(0)
(138)

Komentarai ()

Susijusios žymos: