„Jei Zalužnas bus atleistas...“ Situacija rimta. Kas laukia Ukrainos  ()

Politikos ekspertas Tarasas Zahorodnas atvirai pareiškė, kad Ukrainos politinė vadovybė padarys klaidą, jei pašalins Zalužną iš pareigų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-30 „Jei Zalužnas bus atleistas...“ Situacija rimta. Kas laukia Ukrainos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ekspertas Tarasas Zahorodnas atvirai pareiškė, kad Ukrainos politinė vadovybė padarys klaidą, jei pašalins Zalužną iš pareigų. 

„Pasitikėjimo Ukrainos kariuomene lygis mūsų šalyje yra labai aukštas, o vyriausiojo vado autoritetas tarp kariškių yra neginčijamas. Jei Zelenskis pakeis Zalužną kuo nors kitu, prezidento reitingas galutinai nukris.“

Politikos ekspertas taip atsiliepė apie Ukrainos vyriausiojo vado asmenybę: „Iš tikrųjų Zalužnas yra ne tik žmogus: jis jau virto nacionaliniu mitu. Juo kariškiai pasitiki, o karo metu pasitikėti karine vadovybe labai svarbu“.

Taip pat ekspertas pateikė įžvalgų apie galimą generolo Zalužno atleidimą: „Šiuo atveju tai gali apsunkinti kai kuriuos procesus. Reikia suprasti, kad jei ateis žmogus yra iš karinės aplinkos, jis visada bus lyginamas su Zalužnu.“

Tarasas Zahorodnas taip pat išsakė savo nuomonę dėl Zalužno atsistatydinimo pasekmių: „Jei Zalužnas atsistatydins, aplink jį susitelks žmonės, kurie nesutinka su Zelenskiu ir norėtų jį pakeisti. Ir gali įvykti daug kitų dalykų, pirmiausia politinėje plotmėje“. 

 

„Zalužnas dabar yra pačiame jėgų žydėjime, ir tai sukels daug politinių problemų. Kadangi jis vadovavo kariuomenei, yra pasipriešinimo personifikacija, o mes turime kariuomenę, kuria pasitiki 87 proc. ukrainiečių, o jis yra kariuomenės personifikacija, visa tai projektuojama į jį“, - pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()