Jungtinės Karalystės žvalgyba: „Rusija bombarduoja savo miestus“  ()

Rusijos lėktuvai ne kartą netyčia pametė bombas, vykdami atakuoti Ukrainos. Didelės aviacinės bombos krenta ant Rusijos miestų ir primena rusams apie jų pačių nekompetenciją ir siaubą, kurį jie kasdien kelia Ukrainoje. Bet kodėl Rusijos lėktuvai pameta bombas? Kodėl tai kartojasi - kodėl jie neišmoksta šių pamokų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgyba išanalizavo naujus atvejus, kai Rusijos lėktuvai pameta galingas aviacines bombas savo šalies teritorijoje. Tokių incidentų daugėja, bet jie pasitaikydavo ir anksčiau.

Jungtinės Karalystės žvalgyba pažiūrėjo į Rusijos „Telegram“ kanalo „Astra“ pranešimą apie du incidentus, susijusius su aviacinių bombų FAB-250 numetimu ant Rusijos kaimų Belgorodo srityje. Viena bomba nukrito fermoje Postnikovo mieste, antroji - gatvėje Streleckos kaime. Pastaroji sukėlė daugiau problemų - 500 metrų spinduliu buvo evakuota apie 150 civilių. Nė viena iš šių bombų nesprogo, nes jos nebuvo paruoštos numetimui. Kitaip tariant, nuo atsitiktinės detonacijos saugantys saugikliai suveikė tinkamai.

Rusijos lėktuvai stebėtinai dažnai pameta savo bombas. Pernai didelės aviacinės bombos krito net ir pačiame Belgorodo mieste. Rusai dėl to skundžiasi socialiniuose tinkluose - jie norėtų, kad Ukraina būtų atakuojama tiksliau ir jie galėtų gyventi pamiršdami, kad jų šalis pradėjo beprasmį karą.

 

Jungtinės Karalystės žvalgyba negali tiksliai pasakyti, ar tokie incidentai įvyksta dėl prastų orlaivio apginklavimo procedūrų, ar dėl prastai įgulos atliekamo darbo skrydžio metu. Tačiau atrodo, kad tai yra abiejų veiksnių derinys. „Didėjantis tokių incidentų dažnis greičiausiai atspindi priešakinių Rusijos oro ir antžeminių įgulų nuovargį, taip pat apmokymo trūkumą“, – teigiama apžvalgoje.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: