Populiarus klausimas vis dar skamba socialiniuose tinkluose  ()

„Kur Gerasimovas?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandų apie rusų ar ukrainiečių politinių ir karinių lyderių žūtį šiame kare buvo labai daug. Rusai daug kartų laidojo Budanovą ir Zalužną, bet jie vis dar gyvi ir reguliariai pasirodo viešumoje. Tuo tarpu Gerasimovas rimtai dingo, kaip primena „Newsweek“.

Rusijos pajėgų Ukrainoje vadas, Generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas paskutinį kartą viešumoje buvo matomas gruodžio 29 dieną. Sausio 5 dieną pasirodė informacija, kad jis žuvo per vieną ukrainiečių smūgį taikiniams Kryme. Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadas Kirilas Budanovas teigė, kad to patvirtinti negali, nes tiesiog neturi tokios informacijos. Tačiau socialiniuose tinkluose reguliariai iki šiol nuskamba klausimas - „Kur Gerasimovas?“

Keisčiausia tai, kad net Rusijos žiniasklaida, atrodo, neapsimeta, kad Gerasimovui viskas gerai. Jis ne tik nematomas viešumoje - valstybinė Rusijos žiniasklaida jo net nemini ir necituoja. Kremliaus atstovai visiškai nereaguoja į gandus, kad Gerasimovas žuvo. Anksčiau Kremlius aršiai neigė gandus, kad žuvo admirolas Viktoras Sokolovas. Dabar kai sklando panašūs gandai apie Gerasimovą - tyla.

 

Beje, ir pats Gerasimovas laidojamas ne pirmą kartą. Jis buvo kelioms savaitėms dingęs ir po „Wagner“ sukilimo birželį. Tačiau tada gandus apie jo atleidimą ar areštą Kremlius greitai paneigė ir publikavo dirbančio Gerasimovo vaizdus.

Kur Gerasimovas? Yra kelios versijos. Viena jų - jis žuvo arba buvo rimtai sužeistas. Antroji - jis serga, geria arba ilsisi. Trečioji - bet kokia informacija apie jį slepiama, kad Ukraina nieko apie jį nežinotų (įskaitant ir ar jis gyvas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: