[ŽT] „Ten pietavo Rusijos kariai“. Kas nutiko Lysyčanske (Video)  ()

Raketa buvo skirta kariniam objektui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per naktį prieš separatistų kontroliuojamą Lysyčanską Ukrainos Luhansko srityje žuvo 28 žmonės, tarp jų ir vaikas. Tai pranešė „LLR vadovas“ Leonidas Pasečnikas, taip pat Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Pasak „LLR“ atstovų, kepyklos pastatas buvo sunaikintas vasario 3 d. popietę, Ukrainos kariškiams apšaudžius. Pranešta, kad po griuvėsiais gali būti iki 40 žmonių.

„LLR“ valdžia aukų gedulą paskelbė vasario 4 d. Pasečniko teigimu, gydytojai kovoja dėl 10 žmonių, kurie buvo ištraukti iš griuvėsių, gyvybių.

09:00 val. Maskvos laiku Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad apie 65 % sunaikintų konstrukcijų buvo išardyta. Paieškos ir gelbėjimo operacija tęsiasi.

„LLR valdžia“ pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė kepyklą, į kurią miesto gyventojai ateidavo pirkti duonos. Pasak jų versijos, „Kyjivas tyčia smogė kepyklai laisvadienį, kai daugelis žmonių eina pirkti duonos“. Pastebima, kad kepyklos darbo laikas derinamas su kavinės, todėl savaitgaliais dažniausiai būna sausakimša.

Ukrainos oficialios struktūros, įskaitant Gynybos ministeriją ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinį štabą, sprogimo Lysyčanske nekomentuoja. Ukrainos žiniasklaida taip pat beveik neinformuoja dėl šio įvykio.

 

Ukrainos piliečiai socialiniuose tinkluose rašo, kad kepykla yra šalia vietinės karių registracijos ir įdarbinimo biuro pastato ir gali būti, kad raketa buvo skirta kariniam objektui. Yra įtarimų, kad pastate esančioje kavinėje „pietavo Rusijos kariškiai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: